Bloementuin Keukenhof – Openingstijden, prijzen, routebeschrijving

Bloementuin Keukenhof is een zeer populaire plek om te bezoeken tijdens de lente in Holland. Het is het beste dagje uit tussen de bloemen in Nederland! Elk jaar worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant om in de lente te bloeien. Er is een variëteit van 800 verschillende tulpen. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedereen. Het bloemenpark is in 2024 geopend van 21 maart t/m 12 mei.

Het lentepark van Nederland

Bloementuin Keukenhof heeft 32 hectare bloemen. Er zijn ook spectaculaire bloemenshows, verrassende inspirerende tuinen, unieke kunstwerken en prachtige evenementen. Wil je alles weten over de Nederlandse tulpen? Bezoek de Tulpomania-tentoonstelling in het Juliana-paviljoen in het park.

Keukenhof Gardens Amsterdam Holland
Keukenhof Bloemenpark 2024 – 21 maart tot 12 mei 2024

Keukenhof thema 2024

Elk jaar staat het bloemenpark in het teken van een specifiek thema. De inspiratietuinen, evenementen en kunstwerken worden hierop aangepast. Keukenhof viert zijn 75e verjaardag in 2024. Hoe het bloemenpark dit precies gaat vieren blijft nog even geheim. Later volgt meer. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Wandelen tussen de tulpen op Keukenhof

Vanaf de 10 mijl (15 km) wandelpaden van Keukenhof heeft u een spectaculair uitzicht op de bloementuinen. Tijdens uw wandeling ziet u unieke, wekelijks wisselende bloemenshows, prachtige vijvers en verschillende paviljoens met verschillende restaurants en terrassen. Het is je kans om de mooiste selfie- en bloemenfoto’s te maken. Naast de enorme bloementuin is de Keukenhof ook de grootste beeldentuin van Nederland. Je kunt veel beelden bewonderen die zijn gemaakt door nationale en internationale artiesten.

Keukenhof met kinderen

Keukenhof met kinderen

Keukenhof is ook leuk voor kinderen. Ze zullen veel plezier beleven aan de speurtocht, kinderboerderij, doolhof en de speeltuin. Er is ook een Nijntje-speeltuin voor kleine kinderen. Maak de mooiste foto’s van de kinderen met de bloemen. Keukenhof is in de lente hét gezinsuitje van Nederland.

Plattegrond van Keukenhof

Bij de ingang van het park kunt u een gratis plattegrond krijgen. U vindt ook borden en plattegronden in het park.

De plattegrond van Keukenhof

Keukenhof parkgids

Als u meer wilt weten over het prachtige bloemenpark, bestel dan het parkgidsboek wanneer u uw Keukenhof tickets koopt. Dit fraai vormgegeven boek geeft u een kijkje achter de schermen van Keukenhof en is tevens een leuk aandenken aan uw bezoek. U kunt de Keukenhof parkgids op de dag van uw bezoek ophalen bij de ingang op vertoon van uw online ticket. De parkgids kost slechts € 7,00 en is te bestellen bij aankoop van uw Keukenhof tickets.

Wanneer kan je Keukenhof het beste bezoeken?

Een vraag die we heel vaak krijgen is wanneer de beste tijd is om Keukenhof te bezoeken. Omdat de bloembollen in verschillende lagen in het park zijn geplant, is het bloemenpark gedurende het seizoen elke dag geweldig. Er zijn drie verschillende periodes.

Eerste periode – Vanaf de opening staat het park vol met bloeiende bloemen. Er zijn een aantal grote overdekte bloemenshows met veel bloeiende tulpen. Buiten staan narcissen, krokussen, de eerste hyacinten en vroege tulpen in bloei.

Tweede periode – Tijdens de tweede periode n is het tijd voor de hyacinten en de tulpen om volop te bloeien in de buitentuinen. De bloemententoonstellingen binnenshuis zijn nog steeds geweldig met geweldige kleuren.

Derde periode – In de laatste periode zullen de tulpen bloeien in de buitentuinen. De bomen zullen groen zijn en de overdekte bloemenshows tonen nog steeds prachtige bloemen.

De bloei van de bloem is erg afhankelijk van het weer. Wil je op de hoogte blijven van de bloei van de bloemen volg ons dan op Facebook en Instagram.

Openingstijden Keukenhof 2024

Het bloemenpark is geopend van 21 maart tot 12 mei 2024:

  • Maandag – 08:00 – 19:30
  • Dinsdag – 08:00 – 19:30
  • Woensdag – 08:00 – 19:30
  • Donderdag – 08:00 – 19:30
  • Vrijdag – 08:00 – 19:30
  • Zaterdag – 08:00 – 19:30
  • Zondag – 08:00 – 19:30

Prijs Keukenhof 2024

Tickets voor Keukenhof 2024

De prijs voor een entreekaart van Keukenhof is afhankelijk van leeftijd. Bij het kopen van een entreekaart is het ook mogelijk om een dagkaart parkeren voor € 10,00 bij te bestellen.

Keukenhof tickets 2024Prijs
Keukenhof (18+)€ 20,00Koop tickets
Kids ticket (4-17)€ 9,00Koop tickets
Kids ticket (0-3)Gratis
Parkeer dagkaart € 10,00Koop tickets
Keukenhof ticket
pendelbus van en naar Amsterdam
vanaf € 42,50Koop tickets
Tulip Festival Card
+ Keukenhof
+ 1,2 or 3 dagen reizen in Amsterdam & omgeving
vanaf € 55,00Koop tickets
Fietsverhuur Keukenhof€ 11,00Reserveer je huurfiets

Hoe reis je naar Keukenhof?

Keukenhof Express bus combi tickets

Het bloemenpark ligt dicht bij Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol en andere Nederlandse steden zoals Den Haag, Rotterdam en Delft. Wij adviseren u om uw reis naar Keukenhof van tevoren te plannen. Er zijn verschillende opties beschikbaar. U kunt met het openbaar vervoer reizen (Keukenhof Bus), met de auto naar het bloemenpark rijden, een rondleiding boeken vanuit Amsterdam, Den Haag of Rotterdam, een taxi nemen, op de fiets of lopend naar de Keukenhof tuinen gaan. Bekijk ons artikel over het reisadvies voor Keukenhof.

Auto

Keukenhof ligt centraal in de Randstad en is eenvoudig te bereiken met de auto. Er zijn twee grote parkeerterreinen waar je voor € 10,00 per dag je auto kan parkeren. Zo kan je na of voor je bezoek aan Keukenhof nog genieten van een heerlijke fietsroute (fietsen zijn te huur bij Keukenhof).

In 2024 mag Keukenhof slechts een maximaal aantal bezoekers per dag binnenlaten. Ook is het verplicht om je tickets vooraf te kopen. Bij het kopen kies je dan gelijk je dag en tijdstip van binnenkomst bij Keukenhof.

Keukenhof ticketPrijs
Volwassenen
(vanaf 18 jaar)
€ 20,00Koop nu
Kind (4-17 jaar)€ 9,00Koop nu
Kind (0-3 jaar)GratisKoop nu
Parkeerkaart€ 10,00Koop nu
Tours

Vanuit de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn er ook georganiseerde dagtochten naar Keukenhof. Dit houdt in dat u rechtstreeks naar Keukenhof reist en weer terug in een luxe bus. Bij een dagtocht is vaak een gids aanwezig om u meer te vertellen over de tulpen van Nederland en de tuinen van Keukenhof.

Tours zijn inclusief Keukenhof ticketPrijs
Shuttle bus vanuit Amsterdam€ 42,50Reserveer
Shuttle bus vanuit Amsterdam met molenrondvaart€ 52,50Reserveer
Dagtocht naar Keukenhof, tulpen boerderij en molenrondvaart€ 87,50Reserveer
Keukenhof Bus

De Keukenhof Bus is een ideale optie om naar de Keukenhof Tuinen te reizen. De Keukenhof bus vertrekt vanaf verschillende treinstations in Nederland en brengt u snel en goedkoop naar het bloemenpark. Met uw busticket krijgt u busvervoer naar Keukenhof en terug en toegang tot de tulpentuinen. De prijs van het combiticket is afhankelijk van de vertreklocatie. Hieronder kunt u de prijs per treinstation bekijken.

TreinstationBus lijnPrijs
Amsterdam RAI Station852€ 36,50Koop tickets
Amsterdam Airport Schiphol858€ 31,50Koop tickets
Haarlem Station850€ 31,50Koop tickets
Leiden Station854€ 31,50Koop tickets
Fiets

Keukenhof ligt tussen de bloemenvelden en is perfect bereikbaar met de fiets. Er zijn verschillende fietsenstallingen waar u uw fiets gratis kunt stallen. Er zijn ook verschillende fietsverhuurders te vinden in de Bollenstreek.

Evenementen bij Keukenhof

Elke dag dat de tuinen open zijn, zien ze er fantastisch uit. Op sommige dagen worden er speciale evenementen georganiseerd. Alle evenementen zijn gratis (je betaalt alleen voor je Keukenhof ticket). Volg ons op Facebook, Instagram en TikTok om op de hoogte te blijven.

DatumsKeukenhof evenementen
21 maart – 24 maartOpeningsweekend Keukenhof
29 maart – 30 maartOud-Hollandse dagen bij Keukenhof
31 maart – 1 aprilPaasweekend bij Keukenhof
17 aprilNijntje bezoekt Keukenhof
20 aprilBloemencorso bij Keukenhof
27 aprilKoningsdag in Keukenhof
29 april – 3 meiFien & Teun bezoeken Keukenhof
9 meiHemelvaartsdag in Keukenhof
11 mei- 12 meiRomantiek in Keukenhof (Moederdag)

Bezoek de bloeiende tulpenvelden bij Keukenhof

Rondvaart Keukenhof langs de tulpenvelden

Rond Keukenhof liggen de mooiste tulpenvelden van Nederland. Het gebied wordt in het Nederlands Bollenstreek genoemd. Het is daarom ook mogelijk om vanuit het bloemenpark een sightseeing tour te maken naar deze prachtige bloemenvelden. De sightseeing tours zijn uitstekend te combineren met een bezoek aan Keukenhof. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Boottocht langs de tulpenvelden

In het bloemenpark kunt u een boottocht maken om de tulpenvelden vanaf het water te bekijken. De boottocht duurt 45 minuten en tijdens de tocht krijgt u informatie over de Bollenstreek. Deze unieke rondvaart is niet inbegrepen in een Keukenhof ticket en moet apart worden gekocht.

Fietsen langs de tulpenvelden

Wat is er Hollandser dan de tulpenvelden per (gehuurde) fiets te ontdekken. Er zijn verschillende Keukenhof fietsroutes die u langs de mooiste tulpenvelden voeren. Fietsen zijn te huur bij Keukenhof fietsverhuur en dagelijks starten er begeleide fietstochten op 400 meter van Keukenhof. Reserveer uw activiteit van tevoren.

Sightseeing tours

Rond Keukenhof zijn er ook andere touroperators. U kunt de tulpenvelden ontdekken met een elektrische Renault Twizy tour, een elektrische scooter, een tuktuk privé tour en zelfs met een helikoptervlucht boven de tulpenvelden.

Sightseeing tourPrijs
Rondvaart Keukenhof€ 10,00Koop tickets
Begeleide fietstocht€ 45,00Koop tickets
Fietsverhuur€ 11,00Koop tickets
Renault Twizy tour€ 127,00Koop tickets
Helikopter tour€ 159,00Koop tickets

Vakantie bij de tulpenvelden

Wil je niks missen van de lente? Boek dan een vakantie bij de tulpenvelden van Nederland. In de omgeving zijn veel hotels, b&b’s en vakantieparken gevestigd. Ideaal om er echt even uit te zijn.

Adres

  • Keukenhof Bloemenpark
  • Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse
  • Telefoon: +31 252 465555

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: