Bloementuin Keukenhof – Openingstijden, prijzen, routebeschrijving

Bloementuin Keukenhof is een zeer populaire plek om te bezoeken tijdens de lente in Holland. Het is het beste dagje uit tussen de bloemen in de Randstad! Elk jaar worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant om in de lente te bloeien. Er is een variëteit van 800 verschillende tulpen. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedereen.

In verband met de coronamaatregelen zal in 2021 slechts een beperkt aantal bezoekers per dag de tuinen kunnen bezoeken. Kaartverkoop is alleen online mogelijk.

Het lentepark van Nederland

Bloementuin Keukenhof heeft 32 hectare bloemen. Er zijn ook spectaculaire bloemenshows, verrassende inspirerende tuinen, unieke kunstwerken en prachtige evenementen. Wil je alles weten over de Nederlandse tulpen? Bezoek de Tulpomania-tentoonstelling in het Juliana-paviljoen in het park.

Keukenhof Gardens Amsterdam Holland
Keukenhof Gardens 2021 – 20 maart tot 9 mei 2021

Keukenhof thema 2021

Elk jaar is het bloemenpark gewijd aan een specifiek thema. De inspiratietuinen, evenementen en kunstwerken worden dienovereenkomstig aangepast. Het thema voor 2021 is World of Colors. Het bloemenpark in Holland gaat voor de 71e keer open.

Lopend tussen de tulpen op Keukenhof

Vanaf de 10 mijl (15 km) wandelpaden van Keukenhof heeft u een spectaculair uitzicht op de bloementuinen. Tijdens uw wandeling ziet u unieke, wekelijks wisselende bloemenshows, prachtige vijvers en verschillende paviljoens met verschillende restaurants en terrassen. Het is je kans om de mooiste selfie- en bloemenfoto’s te maken. Naast de enorme bloementuin is de Keukenhof ook de grootste beeldentuin van Nederland. Je kunt veel beelden bewonderen die zijn gemaakt door nationale en internationale artiesten.

Keukenhof met kinderen

Keukenhof is ook een groot feest voor kinderen. Ze zullen veel plezier beleven aan de speurtocht, kinderboerderij, doolhof en de speeltuin. Er is ook een Nijntje-speeltuin voor kleine kinderen om van te genieten. De tuin van Keukenhof is een geweldig dagje uit voor het hele gezin.

Plattegrond van Keukenhof

Bij de ingang van het park kunt u een gratis plattegrond krijgen. U vindt ook borden en plattegronden in het park.

Map of Keukenhof Gardens
De plattegrond van Keukenhof

Wanneer kan je Keukenhof het beste bezoeken?

Een vraag die we heel vaak krijgen is wanneer de beste tijd is om Keukenhof te bezoeken. Omdat de bloembollen in verschillende lagen in het park zijn geplant, is het bloemenpark gedurende het seizoen elke dag geweldig. Er zijn drie verschillende periodes.

Eerste periode – Vanaf de opening staat het park vol met bloeiende bloemen. Er zijn een aantal grote overdekte bloemenshows met veel bloeiende tulpen. Buiten staan narcissen en krokussen in bloei.

Tweede periode – Na de narcissen en krokussen is het tijd voor de hyacinten en de vroege tulpen om te bloeien in de buitentuinen. De bloemententoonstellingen binnenshuis zijn nog steeds geweldig met geweldige kleuren.

Derde periode – In de laatste periode zullen de tulpen bloeien in de buitentuinen. De bomen zullen groen zijn en de overdekte bloemenshows tonen nog steeds prachtige bloemen.

De bloei van de bloem is erg afhankelijk van het weer. Wil je op de hoogte blijven van de bloei van de bloemen volg ons dan op Facebook en Instagram.

Openingstijden Keukenhof 2021

Het bloemenpark is geopend van 20 maart tot 9 mei 2021:

  • Maandag – 08:00 – 19:30
  • Dinsdag – 08:00 – 19:30
  • Woensdag – 08:00 – 19:30
  • Donderdag – 08:00 – 19:30
  • Vrijdag – 08:00 – 19:30
  • Zaterdag – 08:00 – 19:30
  • Zondag – 08:00 – 19:30

Prijs Keukenhof 2021

Tickets voor Keukenhof 2021

De prijzen voor het seizoen 2021 zijn nog niet definitief. Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en je bent de eerste die weet wanneer de tickets voor 2020 beschikbaar zijn.

Keukenhof tickets 2022Prijs
Keukenhof (>18)€ 19,00Koop tickets »
Kids ticket (4-17)€ 9.00Koop tickets »
Kids ticket (0-3)Gratis
Parkeer dagkaart € 6,00Koop tickets »

Hoe reis je naar Keukenhof?

Keukenhof Express bus combi tickets

Het bloemenpark ligt dicht bij Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol en andere Nederlandse steden zoals Den Haag, Rotterdam en Delft. Wij adviseren u om uw reis naar Keukenhof van tevoren te plannen. Er zijn verschillende opties beschikbaar. U kunt met het openbaar vervoer reizen (Keukenhof Bus), met de auto naar het bloemenpark rijden, een rondleiding boeken vanuit Amsterdam, Den Haag of Rotterdam, een taxi nemen, op de fiets of lopend naar de Keukenhof tuinen gaan. Bekijk ons artikel over het reisadvies voor Keukenhof.

Auto

Keukenhof ligt centraal in de Randstad en is eenvoudig te bereiken met de auto. Er zijn twee grote parkeerterreinen waar je voor € 6,00 per dag je auto kan parkeren. Zo kan je na of voor je bezoek aan Keukenhof nog genieten van een heerlijke fietsroute (fietsen zijn te huur bij Keukenhof).

In 2021 mag Keukenhof slechts een maximaal aantal bezoekers per dag binnenlaten. Ook is het verplicht om je tickets vooraf te kopen. Bij het kopen kies je dan gelijk je dag en tijdstip van binnenkomst bij Keukenhof.

Keukenhof ticketPrijs
Volwassenen
(vanaf 18 jaar)
€ 19.00Koop nu
Kind (4-17 jaar)€ 9.00Koop nu
Kind (0-3 jaar)GratisKoop nu
Parkeerkaart€ 6.00Koop nu

Keukenhof Bus

De Keukenhof Bus is een ideale optie om naar de Keukenhof Tuinen te reizen. De Keukenhof bus vertrekt vanaf verschillende treinstations in Nederland en brengt u snel en goedkoop naar het bloemenpark. Met uw busticket krijgt u busvervoer naar Keukenhof en terug en toegang tot de tulpentuinen. De prijs van het combiticket is afhankelijk van de vertreklocatie. Hieronder kunt u de prijs per treinstation bekijken.

TreinstationBus lijnCombi
prijs
Amsterdam RAI Station852€ 34,50Niet beschikbaar
Amsterdam Airport Schiphol858€ 29,50Niet beschikbaar
Hoofddorp Station859€ 29,50Niet beschikbaar
Haarlem Station50€ 29,50Niet beschikbaar
Leiden Station854€ 29,50Niet beschikbaar
Noordwijk / Katwijk90€ 29,50Niet beschikbaar
Tours

Vanuit de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn er ook georganiseerde dagtochten naar Keukenhof. Dit houdt in dat u rechtstreeks naar Keukenhof reist en weer terug in een luxe bus. Bij een dagtocht is vaak een gids aanwezig om u meer te vertellen over de tulpen van Nederland en de tuinen van Keukenhof.

Tour vanuitPrijs
Amsterdam€ 39,00Koop tickets
Rotterdam€ 79,00Koop tickets
Den Haag€ 79,00Koop tickets
Fiets

Keukenhof ligt tussen de bloemenvelden en is perfect bereikbaar met de fiets. Er zijn verschillende fietsenstallingen waar u uw fiets gratis kunt stallen.

Evenementen bij Keukenhof

De bloemen in Keukenhof bloeien gedurende de gehele openingsperiode. Ook worden er speciale evenement georganiseerd.

Routes langs de tulpenvelden

Bike tour tulip fields Amsterdam
routes langs de tulpenvelden

Keukenhof zelf bestaat uitsluitend uit wandelpaden. Rondom het park liggen de mooiste tulpenvelden van Nederland. Keukenhof ligt in de Bollenstreek en ligt dicht bij het strand en de duinen. De streek leent zich perfect voor een heerlijke fietsroute of wandelroute langs de bollenvelden.

Vakantie bij de tulpenvelden

Wil je niks missen van de lente? Boek dan een vakantie bij de tulpenvelden van Nederland. In de omgeving zijn veel hotels, b&b’s en vakantieparken gevestigd. Ideaal om er echt even uit te zijn.

Adres

  • Keukenhof Bloemenpark
  • Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse
  • Telefoon: +31 252 465555

Populaire links

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: