Bezoek het Bloemencorso van Nederland

Bezoek het wereldberoemde Nederlandse bloemencorso en geniet van de vele kleuren van de lente. Het corso is een Nederlandse traditie waarvoor vele vrijwilligers zich het hele jaar inzetten. In 2025 zal het corso plaatsvinden op zaterdag 12 april. Het is de 78e keer dat het bloemencorso wordt gevierd!

Het Bloemencorso rijdt op zaterdag 12 april 2025

Meer dan een miljoen mensen van over de hele wereld genieten van het kleurrijke bloemencorso. Het is het beroemdste corso in Nederland en het is uniek omdat het gebruik maakt van lentebloemen zoals hyacinten, narcissen en tulpen om de praalwagens te versieren. U zult het ultieme lentegevoel in Nederland ervaren.

Veel mensen noemen dit bloemencorso het Keukenhof Bloemencorso. De echte naam is echter Bloemencorso Bollenstreek. De meeste bezoekers bekijken het bloemencorso op het Keukenhof-gedeelte van de route en combineren het corso met een bezoek aan het tulpenpark Keukenhof en de tulpenvelden bij Amsterdam.

Het thema van het Bloemencorso

Het Bloemencorso heeft in 2025 geen overkoepelend thema. Hiermee hebben de ontwerpteams meer vrijheid en worden de corsowagens en daarmee het bloemencorso nog verrassender en mooier. In onderstaande video staan de ontwerpen voor de praalwagens voor het bloemencorso 2024. De ontwerpen voor Bloemencorso 2025 worden begin maart 2025 gepubliceerd op deze website.

Corso van tulpen, hyacinten en narcissen

Het bloemencorso is gemaakt van de prachtige lentebloemen. Ze gebruiken tulpen, narcissen en hyacinten voor de opbouw van de praalwagens. De hyacinten zorgen voor een heerlijke voorjaarsgeur. U kunt op 9, 10 en 11 april een kijkje nemen bij de opbouw van het bloemencorso.

Wanneer vindt het Bloemencorso plaats?

Het Bloemencorso wordt gehouden op zaterdag 12 april 2025, dat is laat in april. De meeste jaren is eind april ook de beste tijd om de tulpenvelden te zien bloeien. Op de vrijdagavond voorafgaand aan het Bloemencorso is er een unieke verlichte bloemencorso optocht door het dorp Noordwijkerhout.

JaarBloemencorso dag
2025Zaterdag 12 april
2026Zaterdag 18 april
2027Zaterdag 17 april

Bekijk het Bloemencorso vanaf een overdekte tribune

tribune bloemencorso
tribune bloemencorso

Het Bloemencorso is gratis te bekijken. Wil je een plek op een van de tribunes of een tour vanuit Amsterdam? Dan zijn er verschillende opties. Kijk hier voor alle tickets & tours voor het Bloemencorso 2025.

Wil je het Bloemencorso vanaf een tribune bekijken? Er zijn zes tribunes beschikbaar om het evenement te bekijken. Er zijn twee tribunes in Lisse, een in Hillegom en een in Sassenheim. De tribunes bieden veel extra’s, zoals parkeergelegenheid in de buurt, sanitaire voorzieningen en een uitstekende catering. Een speaker zal de tribunes voorzien van commentaar als de parade voorbij komt. De prijs is afhankelijk van de locatie van de tribune.

Combineer het Bloemencorso met een bezoek aan Keukenhof

Een van de beste punten om het Bloemencorso te bekijken is op de Keukenhof Boulevard in Lisse. Het is gelegen voor de hoofdingang van de beroemde Keukenhof. U kunt het corso gemakkelijk combineren met de Keukenhof. Houd er rekening mee dat het altijd een drukke dag is en probeer zo vroeg mogelijk naar Keukenhof te komen. De parade is gratis te bezoeken. Wij adviseren u om uw tickets voor Keukenhof online te kopen zodat u de rij kunt overslaan. U kunt kiezen uit de volgende Keukenhof tickets:

Keukenhof tickets 2025Prijs
Keukenhof (18+)€ 20,00Koop tickets
Kids ticket (4-17)€ 9,00Koop tickets
Kids ticket (0-3)Gratis
Parkeer dagkaart € 10,00Koop tickets
Keukenhof ticket
pendelbus van en naar Amsterdam
vanaf € 42,50Koop tickets
Tulip Festival Card
+ Keukenhof
+ 1,2 or 3 dagen reizen in Amsterdam & omgeving
vanaf € 55,00Koop tickets
Fietsverhuur Keukenhof€ 11,00Reserveer je huurfiets

Maak een helikoptervlucht in het corsoweekend

helikopter rondvluchten tulpenvelden amsterdam
De helikopter vliegt tijdens het Bloemencorso weekend op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 april.

De helikoptertours zijn elk jaar erg populair. Wil je deze unieke kans niet missen? Boek dan op tijd je helikoptervlucht over de tulpenvelden!

Wil je een uniek zicht op het Bloemencorso? Kijk dan eens naar de rondvluchten per helikopter die in april beschikbaar zijn. U vliegt vanaf een locatie in de buurt van Bloementuin Keukenhof en krijgt een vogelperspectief op de bloemenvelden, het corso en het Nederlandse strand en duinen.  Bekijk hier meer over de helikoptervluchten

Hotels langs de route van het Bloemencorso

Als u het bloemencorso wilt bezoeken, is het verstandig om uw bezoek ruim van tevoren te plannen. Vanwege de populariteit is het verstandig om vroeg te vertrekken voor het bloemencorso of een hotel in de buurt van het bloemencorso te boeken.

Evenementen

Rondom het Bloemencorso zijn veel extra evenementen. Bekijk onze uitagenda voor het actuele overzicht van de leukste evenementen rondom het Bloemencorso.

Optochten en bloemenfestivals in de zomer

Veel optochten worden in Nederland in de zomer gehouden. Zomercorso’s gebruiken andere bloemen dan de corso’s in het voorjaar. Voornamelijk Dahlia’s worden gebruikt om de gigantische bloemenpraalwagens op te bouwen.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: