Bezoek het Bloemencorso in Nederland

Bezoek het wereldberoemde bloemencorso in Nederland en geniet van de vele kleuren van de lente. Het corso is een Nederlandse traditie waarvoor vele vrijwilligers zich het hele jaar inzetten. In 2024 zal het corso plaatsvinden op zaterdag 20 april. Het is de 77e keer dat het bloemencorso wordt gevierd, dus deze editie wordt extra speciaal!

Het Bloemencorso rijdt op zaterdag 20 april 2024

Meer dan een miljoen mensen van over de hele wereld genieten van de kleurrijke bloemencorso’s. Het is het beroemdste corso in Nederland en het is uniek omdat het gebruik maakt van lentebloemen zoals hyacinten, narcissen en tulpen om de praalwagens te versieren. U zult het ultieme lentegevoel in Nederland ervaren.

Veel mensen noemen dit bloemencorso het Bloemencorso Keukenhof. De echte naam is Bloemencorso Bollenstreek. De meeste bezoekers bekijken het bloemencorso op het Keukenhof-gedeelte van de route en combineren het corso met een bezoek aan de Keukenhof tulpentuinen en de tulpenvelden bij Keukenhof.

Het thema van het Bloemencorso

Het Bloemencorso heeft in 2024 geen overkoepelend thema. Hiermee hebben de ontwerpteams meer vrijheid en worden de corsowagens en daarmee het bloemencorso nog verrassender en mooier. In onderstaande video staan de ontwerpen voor de praalwagens voor het bloemencorso 2023. We verwachten de ontwerpen voor het Bloemencorso 2024 in maart 2024.

Corso van tulpen, hyacinten en narcissen

Het bloemencorso is gemaakt van de prachtige lentebloemen. Ze gebruiken tulpen, narcissen en hyacinten voor de opbouw van de praalwagens. De hyacinten zorgen voor een heerlijke voorjaarsgeur. U kunt op 17, 18 en 19 april een kijkje nemen bij de opbouw van het bloemencorso.

Wanneer vindt het Bloemencorso plaats?

Het Bloemencorso wordt gehouden op zaterdag 20 april 2023, dat is laat in april. De meeste jaren is eind april ook de beste tijd om de tulpenvelden te zien bloeien. Het is de 77e keer dat dit corso wordt gehouden.

JaarBloemencorso dag
2024Zaterdag 20 april
2025Zaterdag 12 april
2026Zaterdag 18 april
2027Zaterdag 17 april

Bekijk het Bloemencorso vanaf een overdekte tribune

tribune bloemencorso
tribune bloemencorso

Wil je de parade op een overdekte tribune bekijken? Er zijn vier tribunes beschikbaar om het evenement te bekijken. Er zijn twee tribunes in Lisse, een in Hillegom en een in Sassenheim. De tribunes bieden veel extra’s, zoals parkeergelegenheid in de buurt, sanitaire voorzieningen en een uitstekende catering. Een speaker zal de tribunes voorzien van commentaar als de parade voorbij komt.

De prijs voor een Grandstand is € 29,50 per persoon. Koop een parkeerticket voor een meerprijs van € 12,50 per auto. Wees op tijd met parkeren, want de stad Lisse is vanwege het verkeer niet goed bereikbaar. U ontvangt vooraf een goede, alternatieve routebeschrijving.

Naast het bezoek aan de parade is er een aanbod voor enkele extra activiteiten om meer te weten te komen over de regio en haar rijke cultuur van de bollenteelt.

Maak een helikoptervlucht in het corsoweekend

helikopter rondvluchten tulpenvelden amsterdam
helikopter rondvluchten tulpenvelden Bloemencorso

Wil je een uniek zicht op het Bloemencorso? Kijk dan eens naar de rondvluchten per helikopter die in april beschikbaar zijn. U vliegt vanaf een locatie in de buurt van Bloementuin Keukenhof en krijgt een vogelperspectief op de bloemenvelden, het corso en het Nederlandse strand en duinen.  Bekijk hier meer over de helikoptervluchten

Hotels langs de route van het Bloemencorso

Als u het bloemencorso wilt bezoeken, is het verstandig om uw bezoek ruim van tevoren te plannen. Vanwege de populariteit is het verstandig om vroeg te vertrekken voor het bloemencorso of een hotel in de buurt van het bloemencorso te boeken.

Combineer het Bloemencorso met een bezoek aan Keukenhof

Een van de beste punten om het Bloemencorso te bekijken is op de Keukenhof Boulevard in Lisse. Het is gelegen voor de hoofdingang van de beroemde Keukenhof. U kunt het corso gemakkelijk combineren met de Keukenhof. Houd er rekening mee dat het altijd een drukke dag is en probeer zo vroeg mogelijk naar Keukenhof te komen. De parade is gratis te bezoeken. Wij adviseren u om uw tickets voor Keukenhof online te kopen zodat u de rij kunt overslaan. U kunt kiezen uit de volgende Keukenhof tickets:

Keukenhof tickets 2024Prijs
Keukenhof (18+)€ 20,00Koop tickets
Kids ticket (4-17)€ 9,00Koop tickets
Kids ticket (0-3)Gratis
Parkeer dagkaart € 10,00Koop tickets
Parkgids€ 7,00Koop tickets
Keukenhof ticket
pendelbus van en naar Amsterdam
€ 42,50Koop tickets

Evenementen

Rondom het Bloemencorso zijn veel extra evenementen. Bekijk onze uitagenda voor het actuele overzicht van de leukste evenementen rondom het Bloemencorso.

Optochten en bloemenfestivals in de zomer

Veel optochten worden in Nederland in de zomer gehouden. Zomercorso’s gebruiken andere bloemen dan de corso’s in het voorjaar. Voornamelijk Dahlia’s worden gebruikt om de gigantische bloemenpraalwagens op te bouwen.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: