Keukenhof Plattegrond

Bij een bezoek aan Bloemenpark Keukenhof kunt u een gratis plattegrond krijgen bij de ingang van het park. Wilt u uw bezoek aan Keukenhof thuis alvast voorbereiden? Bekijk dan de Keukenhof plattegrond online.

Plattegrond Keukenhof 2024
Plattegrond Keukenhof 2024

De Tuinen van Keukenhof hebben meer dan 15 kilometer aan wandelpaden. Het bloemenpark is zo aangelegd dat de bloemen ook op drukke dagen goed te bewonderen zijn. Fietsen is verboden in Keukenhof. De tulpenvelden buiten Keukenhof zijn perfect te ontdekken met een fietsroute.

Keukenhof heeft verschillende paviljoens waarin overdekte bloemenshows en restaurants zijn gevestigd. Alle paviljoens dragen de namen van leden van de koninklijke familie in Nederland. Het grootste paviljoen draagt de naam van de koninklijke familie ‘Oranje Nassau’.

Entreegebouw van Keukenhof

Keukenhof entreegebouw
De hoofdingang van Keukenhof aan de zuidkant van het bloemenpark

Keukenhof heeft twee ingangen. De hoofdingang (zuid) en de extra ingang (noord). De meeste bezoekers zullen het park binnenkomen bij de hoofdingang. Daar bevindt zich ook de grootste parkeerplaats en de Keukenhof Express Bus, tourbussen en taxi’s bevinden zich bij de hoofdingang. Als u met de fiets komt, kunt u uw fiets ook bij de hoofdingang parkeren. De extra ingang is alleen open tijdens drukke dagen. Er is een parkeerplaats voor auto’s bij de extra ingang.

Tulpen, tulpen en nog eens tulpen

Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

Overal in Keukenhof zijn bloementuinen te vinden. Omdat Keukenhof in elk gedeelte verschillende soorten bloemen plant, bloeit het park het hele seizoen door.

Bloemenshows in de overdekte paviljoens

bloemenshows Keukenhof
Bloemenshows Keukenhof

Keukenhof is ook beroemd om zijn grote overdekte bloemenshows. Geniet van de showtuinen met veel verschillende tulpen en andere bloemen. De bloemenshows zijn te vinden in de paviljoens:

Tentoonstelling Keukenhof 75

In het Juliana paviljoen vindt u een leuke tentoonstelling Keukenhof 75. Met deze tentoonstelling komt u alles te weten over Keukenhof en de Nederlandse tulp.

Verrassende inspiratie tuinen

Inspiratietuinen

Elk voorjaar zijn er ook verschillende inspiratietuinen in het bloemenpark. Het thema van 2024 is Keukenhof 75 Jaar en dit zal ook terug te vinden zijn in de inspiratietuinen. Deze zijn te vinden na de speeltuin aan de oostkant van het park.

Keukenhof windmolen

Keukenhof molen
Keukenhof molen

Een van de beroemdste windmolens van Nederland staat in het bloemenpark. Vanaf de molen heeft u een prachtig uitzicht op de tulpenvelden. De molen is gratis te bezichtigen door bezoekers van Keukenhof. Achter de molen vindt u de vertrekplaats van de rondvaartboten. U vindt de molen aan de oostzijde van het bloemenpark.

Boottocht langs de tulpenvelden

Keukenhof boat tour along the tulip fields
Keukenhof boottocht langs de tulpenvelden

Wilt u de bloemenvelden van Keukenhof op een unieke manier beleven? Dan kunt u een Keukenhof boottocht maken langs de tulpenvelden. Deze boottocht is niet inbegrepen in uw Keukenhof ticket en dient dus apart geboekt te worden. Een boottocht kost € 10,00. U kunt uw boottocht in het park boeken.

Speeltuin voor kinderen

Keukenhof playground
Keukenhof speeltuin

In het midden van het park zijn verschillende leuke activiteiten voor kinderen te vinden. Er is een grote Nijntje speeltuin, een kinderboerderij en een doolhof.

Restaurants in Keukenhof

Keukenhof heeft verschillende restaurants in het park. Er zijn ook veel kraampjes waar u terecht kunt voor lekkere hapjes en drankjes.

Souvenirwinkels

Bent u nog op zoek naar een leuk souvenir van uw bezoek aan Nederland? In Keukenhof vindt u diverse leuke souvenirwinkels met een ruim assortiment artikelen. U kunt er ook terecht om bloembollen te bestellen.

Toiletvoorzieningen

Verspreid over het bloemenpark zijn verschillende toiletvoorzieningen te vinden. Deze worden zeer regelmatig schoongemaakt, zodat bezoekers veilig gebruik kunnen maken van de toiletten.

Fietsverhuur

Als u de tulpenvelden rond Keukenhof per fiets wilt ontdekken, kunt u een fiets huren bij het fietsverhuurpunt. Dit verhuurpunt bevindt zich op het grote parkeerterrein bij de hoofdingang van Keukenhof. U kunt ook kiezen voor een van de andere fietsverhuurlocaties rondom Keukenhof.

Keukenhof tickets

Bent u klaar voor uw bezoek? Zorg ervoor dat u uw tickets online koopt, zodat u niet bij de kassa van Keukenhof hoeft te wachten.

Keukenhof tickets 2024Prijs
Keukenhof (18+)€ 20,00Koop tickets
Kids ticket (4-17)€ 9,00Koop tickets
Kids ticket (0-3)Gratis
Parkeer dagkaart € 10,00Koop tickets
Keukenhof ticket
pendelbus van en naar Amsterdam
vanaf € 42,50Koop tickets
Tulip Festival Card
+ Keukenhof
+ 1,2 or 3 dagen reizen in Amsterdam & omgeving
vanaf € 55,00Koop tickets
Fietsverhuur Keukenhof€ 11,00Reserveer je huurfiets

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: