fietstocht met gids

Keukenhof fietstocht langs de tulpenvelden met een lokale gids.

Met deze Keukenhof fietstocht met gids ontdekt u de tulpenvelden op z’n Nederlands. Uw lokale gids zal u de mooiste tulpenvelden en monumenten laten zien voor de perfecte foto’s. De gids zal u ook meer vertellen over het gebied rondom tulpentuin Keukenhof en de teelt van tulpenbollen. Tijdens deze leuke fietstocht bezoekt u zelfs een echte tulpenkwekerij.

Ontdek de schoonheid rondom Keukenhof per fiets

Bike tour tulip fields Amsterdam
Begeleide fietstocht tulpenvelden buiten Keukenhof

De Bollenstreek is vooral bekend om het populaire bloemenpark Keukenhof in het voorjaar. Maar wist u dat de wereldberoemde tulpenvelden in Nederland geen deel uitmaken van Keukenhof? De bloemenvelden zijn in feite productievelden en eigendom van tulpenkwekers. U vindt de mooiste tulpenvelden dus niet in Keukenhof, maar buiten het bloemenpark. Met een begeleide fietstocht krijgt u de mooiste bloemenvelden te zien.

Tulpenfietstocht met gids

Tijdens de 2,5 uur durende fietstocht (inclusief huurfiets) fietst u samen met uw lokale gids tussen de 10 en 15 kilometer langs de tulpenvelden in Nederland. Tijdens de tour is er voldoende tijd om de mooiste foto’s te maken. Uw lokale gids weet waar de mooiste bloemenvelden in bloei staan en vertelt u alles over de tulpen en de Keukenhof.

Bij deze begeleide fietstocht is het gebruik van een huurfiets inbegrepen. Met deze comfortabele huurfietsen fietst u in een mum van tijd weg. De wegen in Nederland zijn goed begaanbaar en het landschap is vlak. Op de fiets geniet u van de stilte om u heen. Ook kunt u gemakkelijk stoppen om die ene mooie foto te maken. U kunt de fietstocht ook fietsen met uw eigen fiets.

Fietstocht met lokale gids

Keukenhof fietstocht met gids
Keukenhof fietstocht met gids

De bloei van de tulpenvelden is elke dag anders. De bloei is sterk afhankelijk van het weer, maar het kan ook zijn dat tulpenkwekers een bloeiend veld moeten afsnijden om de bloembollen sterker te maken. De lokale gids weet precies waar de mooiste tulpenvelden zijn voor die perfecte selfie. De lokale gids vertelt ook meer over het ontstaan van de tulpenhandel in Nederland en de omgeving van Keukenhof.

Tijden van Keukenhof fietstochten

De fietstochten zijn elke dag beschikbaar tijdens het tulpenseizoen (21 maart tot 12 mei 2024). Je kunt de fietstocht op verschillende tijden starten. Je lokale gids wacht je op bij het startpunt. Wanneer je je tour boekt, moet je je starttijd kiezen. Je kunt kiezen uit twee soorten begeleide fietstours:

Keukenhof fietstochtFietstocht met kleine groep
Wat is inbegrepenLokale gids
Huurfiets en helm
Lokale gids
Huurfiets en helm
Koffie of thee met gebak
Regenponcho
Waterflesje
Duur fietstocht2,5 uur2,5 uur
GroepsgrootteMaximum 18 personenMaximum 6 personen
Start tijd9.30 uur | 12.45 uur | 16.00 uur.14.00 uur
Prijs€ 45,00 per persoon€ 99,00 per persoon

Prijs voor de begeleide fietstocht

De fietstocht met gids kost slechts € 45,00 per persoon en is inclusief een comfortabele huurfiets. De kleine groep fietstocht kost € 99,00 per persoon en is inclusief koffie of thee met gebak op de tulpenboerderij.

Inbegrepen bij de fietstocht:

  • Begeleide fietstocht (2,5 uur) langs de kleurrijke bloemenvelden buiten Keukenhof Tuinen.
  • Lokale Engels- en Nederlandstalige gids
  • Inclusief huurfiets en helm
  • Bezoek aan een echte tulpenbollenkwekerij
  • Hoor meer over de geschiedenis van de tulpen, Keukenhof en Lisse

Als je de fietstour op een specifieke datum en tijd wilt rijden, raden we je aan de tour ruim van tevoren te boeken. Er is een maximum aantal deelnemers per tour. (Er zijn geen kinderfietsen). Kinderzitjes voor kinderen van 1 tot 6 jaar (9 – 22 kg) zijn mogelijk op aanvraag na boeking.

FietstochtPrijs
Ochtend fietstocht 9.30 uur€ 45,00Reserveer nu
Middag fietstocht 12.45 uur€ 45,00Reserveer nu
Namiddag fietstocht 16.00 uur€ 45,00Reserveer nu
Fietstocht voor kleine groepen 14.00 uur€ 99,00Reserveer nu

Je kunt hieronder zien of er nog beschikbaarheid is op de dag en starttijd van je keuze. Als deze tour niet beschikbaar is op de dag van je keuze, dan is hij helaas uitverkocht.

Hoe komt u bij de startlocatie van de fietstocht?

De fietstochten starten elke dag vanaf Heereweg 10, 2161 AG in Lisse. Dit hotel ligt op slechts 400 meter van de ingang van Keukenhof. Komt u met de auto? Dan kunt u uw auto gratis parkeren op het parkeerterrein van het hotel. Reist u met het openbaar vervoer? Neem de speciale Keukenhof bussen en stap uit in de buurt van het vertrekpunt. Verblijft u in Amsterdam of Zaandam? Dan kunt u ook een hotel pick-up boeken. U wordt dan door een privé taxi opgehaald bij uw hotel.

FAQ’s Keukenhof fietstocht

Hoeveel kilometer fietsen is de tocht?

De fietstocht is ongeveer 10 tot 15 kilometer lang. De afstand hangt ook af van de locatie van de mooiste bloemenvelden.

Kunnen kinderen ook deelnemen aan de begeleide fietstocht?

Kinderen van 1 – 5 jaar kunnen deelnemen aan de fietstocht in een kinderzitje (kosten ter plaatse te betalen). Om veiligheidsredenen kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar niet deelnemen aan de tour.

Kan ik deelnemen aan de Tulpenfietstocht als ik geen ervaren fietser ben?

Ja, de Tulpenfietstocht is geschikt voor deelnemers met verschillende fietscapaciteiten. De route is recreatief en toegankelijk, met veel stops om de tulpen te bewonderen en foto’s te maken. Een basis fietsvaardigheid en vertrouwen in het fietsen zijn echter wel aanbevolen. Als u niet kunt fietsen, kunt u niet deelnemen aan de tour.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: