reisadvies bloemencorso

Bloemencorso route en routebeschrijving

De route van het Bloemencorso in Nederland is 42 kilometer lang. Het corso begint op zaterdag 20 april 2024 om 9.10 uur en eindigt om 21.50 uur. Langs de route zijn er veel hotspots waar je kunt genieten van de kleurrijke praalwagens. Er zijn overdekte tribunes op 7 locaties waar je kunt ontspannen en genieten van het Bloemencorso.

Route van het Bloemencorso 2024

De route begint ‘s ochtends bij het strand van Noordwijk en eindigt ‘s avonds in het centrum van Haarlem. Je kunt de parade langs de hele route zien. Er zijn een aantal hotspots om de parade te zien. Per hotspot geven we extra informatie over de verwachte aankomsttijd, routebeschrijving naar de hotspot en hotels in de buurt van de hotspots.

Noordwijk aan Zee – 9.10 uur [tribune]

De start van het Bloemencorso in Noordwijk aan Zee

De start van het Bloemencorso is op het prachtige strand van Noordwijk. Vanaf 8.00 uur staan de praalwagens van het Bloemencorso opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Het corso start om 9.10 uur bij het officiële startpunt op de rotonde bij het Picképlein. Het is een perfecte locatie om het corso vroeg in de ochtend te zien. Omdat Noordwijk aan Zee dicht bij de locatie van het Verlichte Bloemencorso op vrijdagavond ligt en veel geweldige strandhotels heeft, is het de perfecte locatie om optimaal te genieten van het Bloemencorso in Nederland. Als je het corso in Noordwijk wilt zien, raden we je aan een hotel in Noordwijk te boeken. Veel wegen zijn op zaterdag afgesloten vanwege het corso.

Routebeschrijving naar Noordwijk

Noordwijk is gemakkelijk te bereiken. Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn binnen handbereik. Dat geldt ook voor Amsterdam Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport.

Sassenheim – 11:55 uur [tribune]

De eerste overdekte tribune van het Bloemencorso bevindt zich in Sassenheim. Plaatsen op deze tribune moeten van tevoren online worden gereserveerd. Vanaf deze locatie worden ook rondleidingen door de bloemenvelden gegeven en kun je een lunch reserveren. De praalwagens in Sassenheim nemen ook een lunchpauze, waardoor ze goed te bekijken zijn.

Centrum Lisse – 15.05 uur [tribune]

Lisse is de stad waar je veel tulpenvelden vindt en natuurlijk het tulpenpark Keukenhof. Tijdens het Bloemencorso is het centrum van Lisse erg populair. Er is een grote toeristenmarkt en er treden artiesten op. Er is ook een Nederlandse tv-zender die verslag doet van het Bloemencorso.

Als je het Bloemencorso in Lisse wilt zien, moet je van tevoren plannen. De wegen naar Lisse zijn meestal erg druk op de dag van het corso. Kom dus vroeg en combineer je bezoek met het bezichtigen van de tulpenvelden of een bezoek aan tulpenpark Keukenhof.

Het centrum van Lisse ligt op slechts 10 minuten lopen van Keukenhof. Volg de reistips naar tulpenpark Keukenhof voor een routebeschrijving.

Keukenhof in Lisse – 15.45 uur

Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

De populairste plek om het Bloemencorso te zien is de unieke Keukenhof Boulevard voor de ingang van tulpenpark Keukenhof. Het is de drukste dag in het bloemenpark, dus plan je dag goed. Als je de tuinen wilt bezoeken tijdens de Flower Parade, zorg er dan voor dat je vroeg in de ochtend of na de parade komt.

Hillegom – 17:00 uur [tribune]

Hillegom is een van de oudste bollendorpen en het bloemencorso komt laat in de middag aan. Het is een gezellig centrum en er is een tribune waar je overdekt kunt zitten. Het is noodzakelijk om van tevoren een zitplaats te reserveren.

Haarlem Centrum – 21.00 uur

Haarlem is een van de grote steden in Nederland en ligt dicht bij Amsterdam. Het wordt ook wel een kleine versie van Amsterdam genoemd. Al het moois maar minder druk. Het Bloemencorso eindigt in het centrum van Haarlem en de praalwagens blijven op zondag na de Parade in Haarlem. Haarlem is de perfecte locatie voor een weekend vol bloemen.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: