Tulpenvelden bij Amsterdam

De wereldberoemde tulpenvelden in Nederland tonen hun spectaculaire kleuren tijdens Tulip Festival. Elk voorjaar genieten mensen van over de hele wereld van het prachtige landschap net buiten de grachten van Amsterdam. Ben je klaar voor dat unieke lentegevoel?

Reguliere Keukenhof tickets zijn uitverkocht op verschillende dagen en tijdstippen. Combi bustickets en tours vanuit Amsterdam hebben nog wel beperkte beschikbaarheid op deze dagen. Bekijk de mogelijkheden om Keukenhof toch te bezoeken op uw uitverkochte datum/tijdstip.

Waar vind je de tulpenvelden bij Amsterdam?

Tulip fields outside Keukenhof
Tulpenvelden bij Amsterdam

Een van de meest gestelde vragen is waar de Nederlandse bloemenvelden zich bevinden. In Nederland vind je verschillende locaties waar je in het voorjaar tulpen kunt zien. Het bekendste gebied met de mooiste bloemenvelden ligt rond tulpenpark Keukenhof op slechts 40 kilometer van het centrum van Amsterdam. Het gebied heet ‘Bollenstreek‘.

De Bollenstreek ligt achter de Noordzeeduinen, tussen de steden Amsterdam, Leiden, Haarlem en Den Haag. Er zijn ontelbare bloemenvelden vol tulpen, narcissen en hyacinten. De Bollenstreek is ook beroemd om het echte Nederlandse landschapslandschap. Die mooi zijn in combinatie met de gekleurde velden.

Wanneer bloeien de bloemenvelden in Nederland?

De bloei van de tulpenvelden is erg afhankelijk van de weersomstandigheden in de eerste maanden van het jaar. Met ‘normale’ weersomstandigheden beginnen de eerste bloemenvelden vanaf half maart te bloeien. Het tulpenseizoen in Nederland is normaal gesproken van eind maart april tot begin mei, maar de bloei kan een of twee weken eerder of later zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wanneer bloeien welke bloemenvelden?

BloemensoortBloeiperiode
NarcissenMidden maart – midden april
HyacintenEind maart – eind april
TulpenMid April till early May

Volg onze bloeiverwachting

Vanaf begin maart geven we wekelijks een bloeiverwachting waarin we een overzicht geven van de bloei van de bloemen in Nederland en de prognose voor het bloeiseizoen. Volg ons ook op Facebook, Instagram en TikTok om op de hoogte te blijven van het Tulip Festival.

Er is ook een Flower Map waarop vanaf begin maart elke week foto’s worden geplaatst van de status van de bloemenvelden in Nederland.

Hoe kom ik bij de mooiste tulpenvelden in Nederland

Keukenhof Express bus combi tickets

Als je de tulpenvelden bij Amsterdam wilt bezoeken, is het handig om je reis van tevoren te plannen. De beste velden bevinden zich in de buurt van tulpenpark Keukenhof en het is slim om uw bezoek aan de blloemenvelden te combineren met een bezoek aan Keukenhof. Er zijn veel manieren om vanuit Amsterdam en andere gebieden in Nederland naar Keukenhof te reizen.

Er zijn veel manieren om naar Keukenhof te reizen vanuit Amsterdam en andere gebieden in Nederland. Rondom Keukenhof zijn ook verschillende tours langs de tulpenvelden te doen.

Auto

De tulpenvelden zijn heel gemakkelijk te bereiken met de auto. De bloemenvelden liggen tussen de steden Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag en zijn vanuit deze steden met de auto binnen 30 minuten te bereiken.

Als je met de auto reist, heb je een paar opties om je auto te parkeren. De meeste attracties hebben parkeerterreinen. Hieronder geven we een aantal suggesties voor het parkeren van je auto.

Als je je bezoek aan de tulpenvelden wilt combineren met tulpenpark Keukenhof, kun je het beste je auto bij Keukenhof parkeren.

Parkeren bij KeukenhofPrijs
Keukenhof
Stationsweg 166a in Lisse
€ 10.00Reserveer
Lisse centre
Bondstraat 13 in Lisse
GratisNiet te reserveren
Hotel de Engel
Heereweg 386 in Lisse
GratisNiet te reserveren
Openbaar vervoer

Tijdens het tulpenseizoen rijden er speciale bussen van verschillende treinstations naar de bloemenvelden. De bussen stoppen bij Keukenhof Tuinen en vanaf daar kun je het bloemenpark in of een sightseeingtour langs de tulpenvelden maken.

Deze bus naar de tulpenvelden is een ideale optie om naar de bloemenvelden in Nederland te reizen. De bus vertrekt vanaf verschillende treinstations in Nederland en brengt je snel en goedkoop naar het bloemenpark. Met je busticket krijg je busvervoer naar de tulpenvelden en toegang tot de Keukenhof tuinen. De prijs van het combiticket is afhankelijk van de vertreklocatie. Hieronder kun je de prijs per treinstation bekijken.

Departure train stationBuslijnCombi prijs
Amsterdam RAI Station852€ 36.50Reserveer
Amsterdam Airport Schiphol858€ 31.50Reserveer
Haarlem Station850 / 50€ 31.50Reserveer
Leiden Station854€ 31.50Reserveer

Tours

Vanuit de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden ook dagtochten georganiseerd naar de tulpenvelden en Keukenhof. Dit betekent dat je in een luxe bus rechtstreeks naar Keukenhof reist en weer terug. Bij een dagtocht is vaak een gids aanwezig om je meer te vertellen over de tulpen van Nederland en de Keukenhof.

Tours vanuit AmsterdamPrijs
Tulpen shuttlebus (zonder Keukenhof)€ 25.00Book now
Tulpen shuttlebus (met Keukenhof)€ 42.50Book now
Tulpen shuttlebus (met Keukenhof en rondvaart)€ 52.50Book now
Dagexcursie met Keukenhof en De Tulperij€ 84.50Book now
Dagexcursie met Keukenhof en Tulip Experience€ 74.50Book now
Fiets

Keukenhof ligt tussen de bloemenvelden en is perfect bereikbaar met de fiets. Er zijn verschillende fietsenstallingen waar je je fiets gratis kunt stallen.

Tips voor het bezoeken van de tulpenvelden in Nederland.

Cycle routes tulip fields Keukenhof
Ontdek de tulpenvelden met een van de sightseeing tours rond Keukenhof

Verken de bloemenvelden met een sightseeingtour rond Keukenhof. Er zijn veel manieren om de bloemen van Nederland te ontdekken. Er zijn verschillende opties om de bloemenvelden te bekijken. Van het huren van een fiets tot een helikoptervlucht. Er is voor iedereen een geschikte tour.

Sightseeing toursPrijs
Fietsverhuur Keukenhof€ 11.00Reserveer
Fietstocht met gids€ 42.50Reserveer
Helicopter tour€ 159.00Reserveer
Renault Twizy tour€ 127.00Reserveer
Land Rover tour€ 65,00Reserveer
Electric scooter tour€ 39.50Reserveer
Boat trip at Keukenhof€ 10.00Tickets in Keukenhof

Mag ik de bloemenvelden inlopen?

Tulip Fields near Amsterdam

Nee, het is niet toegestaan om door de bloemenvelden te lopen, dit veroorzaakt schade aan de bloembollen. De bloemenvelden zijn eigendom van de bollenkwekers. Het is wel toegestaan om vanaf de weg foto’s te maken. Wil je unieke foto’s maken in de bloemenvelden, bezoek dan een tulpenkwekerij of bloemenattractie.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: