Tulpenvelden

De wereldberoemde tulpenvelden in Nederland tonen hun spectaculaire kleuren tijdens Tulip Festival. Elk voorjaar genieten mensen van over de hele wereld van het prachtige landschap net buiten het centrum van Amsterdam. Ben je klaar voor dat unieke lentegevoel?

Waar vind je de tulpenvelden bij Amsterdam?

Een van de meest gestelde vragen is waar de Nederlandse tulpenvelden zich bevinden. In Nederland vindt u verschillende locaties waar u in het voorjaar tulpen kunt zien. Het beroemdste gebied met de beste velden ligt rond de Keukenhof Tulpentuinen op slechts 40 kilometer van het centrum van Amsterdam. Het gebied heet ‘Bollenstreek’ (Nederlands voor bloembollenregio).

De Bollenstreek ligt achter de Noordzeeduinen, tussen de steden Amsterdam, Leiden, Haarlem en Den Haag. Er zijn ontelbare bloemenvelden vol tulpen, narcissen en hyacinten. De Bollenstreek is ook beroemd om het echte Nederlandse landschapslandschap. Die mooi zijn in combinatie met de gekleurde velden.


Wanneer bloeien de bloemenvelden in Nederland?

De bloei van de tulpenvelden is erg afhankelijk van de weersomstandigheden in de eerste maanden van het jaar. Met ‘normale’ weersomstandigheden beginnen de eerste bloemenvelden vanaf half maart te bloeien. Het tulpenseizoen in Nederland is normaal gesproken van half april tot begin mei, maar de bloei kan een of twee weken eerder of later zijn, afhankelijk van de aard van de moeder. Er is een gratis bloemenkaartservice tijdens het tulpenseizoen, waar u kunt zien waar de beste velden zich bevinden.


Hoe kom ik bij de mooiste tulpenvelden in Nederland

Als je de tulpenvelden bij Amsterdam wilt bezoeken, is het handig om je reis van tevoren te plannen. De beste velden bevinden zich in de buurt van de Tulpentuin van Keukenhof en het is slim om uw bezoek aan bloemengebied te combineren met een bezoek aan Keukenhof. Er zijn veel manieren om vanuit Amsterdam en andere gebieden in Nederland naar Keukenhof Tulpentuinen te reizen. Vanuit Keukenhof kunt u de bezienswaardigheden voor de tulpenvelden bekijken.


Tips voor het bezoeken van de tulpenvelden in Nederland.

Sightseeing tulip fields Amsterdam
Bewonder de tulpenvelden in Nederland

Ontdek de beste bloemenvelden met een sightseeingtour rond de Keukenhof. Er zijn veel manieren om de geweldige kleuren van Holland te verkennen. Ervaar de bloemenvelden met een fiets, elektrische scooter, auto of ga voor spectaculaire helikoptervluchten. Lees onze lijst met de beste rondleidingen voor het bezoeken van de bloemenvelden.


Meer over de bloemenvelden: