Bloemenattracties in Nederland

Bloemenattracties

Bloemen zijn een van de bekendste producten van Nederland. Vooral in de lente zijn bloemen goed te zien in de bloemenvelden op het platteland in de buurt van Amsterdam. Hieronder hebben we de beste bloemenattracties en bloemenmusea in Nederland voor je verzameld. Sommige zijn alleen open tijdens het tulpenseizoen en andere het hele jaar door.

Tulpenpark Keukenhof

Bloemenpark Keukenhof
Tulpenpark Keukenhof

De grootste bloemenattractie van Nederland is tulpenpark Keukenhof. Dit prachtige lentepark is alleen geopend tijdens het tulpenseizoen. Dit betekent dat ze elk jaar maar zeven tot acht weken open zijn. In 2024 zullen ze open zijn van 21 maart tot 12 mei.

Bloembollenkwekerij De Tulperij

Bloembollenkwekerij De Tulperij

Ontdek alles over de Nederlandse tulp bij Tulpenboerderij De Tulperij. Maak prachtige foto’s in de showtuin en boek een rondleiding bij de boer. De tulpenboerderij is geopend tijdens het tulpenseizoen van 21 maart t/m 12 mei 2024. Deze tulpenboerderij is ook geopend van 10 augustus tot 13 oktober. Je kunt er dan terecht om de nieuwe oogst tulpenbollen te kopen en te genieten van de grote Dahlia zomershowtuin.

Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam
Tulip Experience Amsterdam

Een van de nieuwste tulpenattracties is de Tulip Experience Amsterdam. Dit museum met zeer grote tulpenshowtuin (meer dan 1 miljoen tulpen) ligt op minder dan 2 kilometer van tulpenpark Keukenhof. De Tulip Experience is geopend van 21 maart tot 12 mei 2024.

Foto tulpentuin The Tulip Barn

Tulip Barn Hillegom Amsterdam
The Tulip Barn

Natuurlijk wil je de mooiste foto’s maken tussen de tulpen. De Tulip Barn heeft daarvoor een geweldige tulpentuin gecreëerd. Van 29 maart tot 12 mei 2024 kun je de mooiste tulpenfoto’s maken met natuurlijk veel tulpen, maar ook met leuke foto-elementen zoals een schommel, fiets en nog veel meer fotomomenten.

Meer over de Tulip Barn

Museum De Zwarte Tulp in Lisse

Museum de zwarte tulp
Museum de Zwarte Tulp in Lisse

Museum De Zwarte Tulp ligt in het centrum van Lisse. In het museum leer je meer over de Bollenstreek. Het museum ligt op 10 minuten lopen van de Keukenhof Tuinen en ligt aan veel fiets- en wandelroutes door de Bollenstreek. Museum De Zwarte Tulp is het hele jaar geopend.

Tulpenmuseum Amsterdam

The Amsterdam Tulip Museum

Het Amsterdam Tulip Museum is centraal gelegen in het centrum van Amsterdam. In dit kleine museum kom je veel te weten over de iconische tulp. Het Amsterdam Tulip Museum is het hele jaar door geopend.

Meer over Tulpenmuseum Amsterdam

Bloemenveiling Aalsmeer Holland

flower auction aalsmeer

De bloemenveiling in Aalsmeer is een wereld op zich. Je moet vroeg opstaan als je de veiling wilt bezoeken, maar het is het meer dan waard. Ervaar de drukte op de vloer, zie de handelaren op de klok inkopen en verbaas je over de enorme aantallen prachtige bloemen uit meer dan 50 landen die hier elke dag worden gekocht en verkocht. De bloemenveiling is het hele jaar geopend.

Meer over de Bloemenveiling in Aalsmeer

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: