Tulpenseizoen Amsterdam 2022

Tulpenseizoen 2024

Wilt u het tulpenseizoen in Nederland bezoeken? Dan gaat dit artikel u helpen bij het plannen van uw perfecte reis naar de tulpen van Nederland. Ontdek de Nederlandse tulpenvelden in bloei. Het Tulpen Festival begint op donderdag 21 maart en duurt tot zondag 12 mei 2024. Ontvang gratis updates over het Tulpen Festival. Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief (in het Engels) en volg ons op Facebook, Instagram en TikTok.

Tulpen in het voorjaar 2024

Elk jaar bloeien er miljoenen tulpen in en rond Amsterdam. Het tulpenseizoen in Nederland markeert het begin van de lente. De kleurrijke bloemen en de stijgende temperaturen maken veel mensen van over de hele wereld blij.

Wanneer is het tulpenseizoen?

In Nederland zie je vanaf december t/m eind mei tulpen in de bloemenwinkels. Deze tulpen groeien echter niet op de bloemenvelden maar worden in grote kassen gekweekt. De tulpenvelden bloeien niet in december, januari en februari. Vanaf eind maart t/m begin mei bloeien er tulpenvelden. In maart de hele vroege tulpen en begin mei de late tulpen. Wil je de tulpenvelden in bloei zien dan heb je de meeste kans als je de Bollenstreek in de maand april bezoekt.

De tulpenvelden in Nederland

Op zoek naar zieke tulpen in een tulpenveld naast Bloemenpark Keukenhof

De beroemde tulpenvelden in Nederland staan in het voorjaar in bloei, maar als u de felle kleuren van de tulpenvelden wilt zien, zult u uw reis moeten plannen. Lastig hierbij is dat het weer een belangrijke factor is bij het bepalen wanneer de tulpenvelden bloeien. Elk jaar publiceren wij onze gratis Bloeiverwachting. Met onze voorspellingen houden we u op de hoogte van het weer en de groei van de tulpen in Nederland. Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste bloei updates.

Hoe lang blijft een tulpenveld bloeien?

Deze bollenkweker kopt de tulpen om de bloembol te laten groeien

Tulpen die op de tulpenvelden groeien, worden meestal gekweekt voor de bloembol en niet voor de bloem zelf. De meeste tulpenvelden worden daarom na 2 of 3 weken bloei gekopt, zodat er meer energie naar de bloembol kan gaan in plaats van naar de bloem. In Bloemenpark Keukenhof en bij de tulpen showtuinen worden de tulpen niet gekopt en daardoor zullen de tulpen daar tot half mei in bloei staan.

Evenementen tijdens het Tulpenseizoen in Nederland

Tijdens het Tulpenseizoen kun je genieten van een heleboel evenementen in en rond Amsterdam. Bekijk onze must do top 5 evenementen tijdens het Tulpenfestival in Nederland.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: