Tulip Festival Bollenstreek

Tulip Festival Nederland

Het Tulip Festival is traditioneel het begin van de lente in Nederland. Miljoenen lentebloemen, zoals tulpen, tonen hun schitterende kleuren aan bezoekers van over de hele wereld. Het Tulpenfestival 2024 zal plaatsvinden van donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei. Tijdens Tulip Festival zijn er veel bloemenevenementen in Nederland. Bloementuin Keukenhof, het Bloemencorso en diverse rondleidingen en routes om de prachtige tulpenvelden te bezichtigen. De bollenvelden liggen centraal in de Randstad en zijn goed te combineren met een bezoekje aan het strand en grote steden zoals Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam.

Reguliere Keukenhof tickets zijn uitverkocht op verschillende dagen en tijdstippen. Combi bustickets en tours vanuit Amsterdam hebben nog wel beperkte beschikbaarheid op deze dagen. Bekijk de mogelijkheden om Keukenhof toch te bezoeken op uw uitverkochte datum/tijdstip.

De leukste activiteiten tijdens Tulip Festival

Het bloeiseizoen begint eind maart en duurt tot half mei. Tijdens het tulpenseizoen zijn er veel dingen te doen. We hebben een top 5 samengesteld van activiteiten die je eigenlijk niet mag missen in de lente.

Bezoek het schitterende Bloemenpark Keukenhof

Bloemenpark Keukenhof
Bloemenpark Keukenhof in Lisse

Bloemenpark Keukenhof is in het voorjaar de meest populaire attractie van Nederland. De tuinen vol met tulpen, narcissen en hyacinten zijn de perfecte locatie om te genieten van de bloemen in Nederland. Door de bloembollen in laagjes te planten, bloeien de bloemen in Keukenhof vroeger en langer. Elk jaar trekt de kleurrijke tuin meer dan een miljoen bezoekers in slechts een paar weken na opening. In 2024 zijn de tuinen open van 21 maart tot 12 mei.

Tours en routes langs de tulpenvelden

Bloeiende bloemenvelden in Nederland

De bloeiende bollenvelden zijn het hoogtepunt van de lente in Nederland. Het is een unieke ervaring om de miljoenen bloeiende bloemen te zien die de kleurrijke lijnen creëren. Vooral de tulpenvelden zijn erg populair maar ook de krokussen, narcissen en hyacinten leveren mooie plaatjes op. De bloei van de bollenvelden is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Om de bloeiende bloemenvelden te zien, moet u uw reis plannen. De bloei is erg afhankelijk van de weersomstandigheden in de late winter en het vroege voorjaar. De mooiste bloemenvelden vind je in de Bollenstreek.

Blijf op de hoogte van de bloei van bloemenvelden in de buurt van Amsterdam en de leukste bloemenevenementen in Nederland. Volg ons op Facebook, Instagram, TikTok en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief (Engels).

Bewonder de tulpen bij een bloembollen boerderij

Kweker Daan en zijn vrouw Anja op hun tulpenkwekerij bij Keukenhof

Tulpenbollenkwekerij De Tulperij

Als je langs de bollenvelden rijdt, zou je bijna vergeten dat deze velden eigendom zijn van kwekers die hun bedrijf runnen. De meeste bloembollenvelden zijn er om bloembollen te laten groeien. Het gaat dus niet om de bloemen. Begin mei worden de bloemen vaak gekopt waarbij de bloem van de steel verwijderd wordt om ervoor te zorgen dat de bloembollen de beste kwaliteit krijgen.

Tijdens het tulpenseizoen kan je een bloembollenbedrijf bezoeken om meer te weten te komen over de teelt van tulpen en je te verwonderen over de kleurrijke tulpenvelden.

Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Noordwijkerhout
Tulip Experience Noordwijkerhout

De Tulip Experience Amsterdam vertelt het verhaal van de tulp in het museumgedeelte, laat u genieten van 1 miljoen tulpen in de showtuin, plukt een bosje tulpen in de overdekte tulpenpluktuin en geniet van uw tulpenkunst op de kunstmarkt.

De Tulip Barn – tulpen foto tuin in Hillegom

Tulip Barn in Hillegom

De Tulip Barn heeft 400.000 tulpen in een unieke tulpensfeertuin. De Tulpenschuur is ingericht als dé plek om tussen de tulpen de mooiste foto’s te maken.

Lees meer: The Tulip Barn »

Bezoek het Bloemencorso en andere evenementen

Het Bloemencorso in Nederland

Elk voorjaar zijn er in Nederland diverse traditionele evenementen rondom de bloemen. De bekendste is het Bloemencorso Bollenstreek. Elk jaar is de parade het hoogtepunt van de lente. In 2024 zal het Bloemencorso op zaterdag 20 april worden gehouden. Tijdens het Tulip Festival zijn er ook heel veel andere bloemen evenementen te beleven. Bekijk ze in onze evenementenlijst.

Geniet van bloemen het hele jaar door

Amsterdam Tulpen Museum

Wilt je de bloemen uit Holland ervaren? Bezoek een van de bloemenmusea en attracties in Nederland. Het beste van alles: deze locaties zijn het hele jaar door geopend. Zo kan je de tulpen ook ervaren als je in het voorjaar niet in Nederland bent. Deze attracties zijn het hele jaar open.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: