Bloemencorso tribunes

Bloemencorso Tribunes

Elk voorjaar trekt het Nederlandse Bloemencorso ongeveer een miljoen mensen langs de route van het Bloemencorso. Het mooiste van alles is dat het corso gratis is om naar te kijken. Maar als u een plaatsje op een van de tribunes wilt, moet u wel een kaartje kopen. U kunt het corso ook combineren met een bezoek aan de bloemenvelden en een lunch of diner.

In 2022 zal het de 75e keer zijn dat het Bloemencorso wordt gehouden. Daarom wordt deze editie extra speciaal! Het thema in 2022 is Vrijheid.

Bloemencorso Tribune Tickets

Bloemencorso tribunes

Wilt u het Bloemencorso in Nederland van dichtbij meemaken? Langs de route van het corso staan vier tribunes, met extra faciliteiten, zodat u het corso optimaal beleeft. Naast het bekijken van het corso biedt het Bloemencorso diverse activiteiten die het corso tot een compleet dagje uit maken. Met wandelingen door de velden onder leiding van een gids en een lunch op een prachtige locatie leert u de regio van een andere kant kennen!

De vier stands staan elk op een ander punt langs de route van het Bloemencorso. De vier locaties zijn:

Bloemencorso Tribune Lisse (binnen)

 • Zaterdag 23 april 2022
 • Het Bloemencorso zal rond 15:00 uur voorbij rijden
 • 2 kilometer van Keukenhof
 • Extra opties: Lunch, Begeleide wandeltocht langs de tulpenvelden, diner met muziek
 • Tribune prijs per persoon: € 27.95
 • Gratis parkeren

Opties en prijzen voor tribune Lisse (binnen)

Bekijk het Bloemencorso 2022 op een overdekte zitplaats op de tribune in Lisse. Met een tribuneplaats kunt u het corso van dichtbij meemaken en is het ook mogelijk om in de buurt te parkeren. Naast een mooie plek met goed uitzicht, heeft u ook de beschikking over een toiletvoorziening en kunt u gebruik maken van catering. Een speaker geeft uitleg tijdens de passage van het Bloemencorso.

De prijs voor een zitplaats op de tribune bedraagt € 27,95 per persoon. U kunt uw tribuneplaats hier reserveren

U kunt de volgende opties toevoegen bij het kopen van uw tribune tickets:

Lunch buffet € 19,95

Een uitgebreide brunch wordt geserveerd van 11:30 tot 14:30 uur. U wordt verwend met een gevarieerd brunch buffet.

Begeleide wandeling door de tulpenvelden € 12,95

Ontmoet een plaatselijke teler en krijg een rondleiding op de velden en in de kas. Laat u informeren over de verfijnde methoden en technieken die de regio hebben gevormd tot ‘s werelds meest gerenommeerde bloemenveredelingsregio. Na de rondleiding wordt u uitgenodigd voor een workshop bloemschikken. Leer het voorbeeld van een ervaren bloemschikker!

Diner met drankjes & live muziek € 59,95

Na een ochtend/middag genieten van al het moois dat het bloemencorso te bieden heeft, kunt u de dag afsluiten met een smaakvol all-inclusive diner met live muziek.

Bloemencorso Tribune Lisse (buiten)

 • Zaterdag 23 april 2022
 • Het Bloemencorso zal rond 14:00 uur voorbij rijden
 • 6 kilometer van Keukenhof
 • Extra opties: Er zijn geen extra’s bij deze tribune
 • Tribune prijs per persoon: € 25,95
 • Dagkaart parkeren € 7,50

Opties en prijzen voor tribune Lisse (buiten)

Bekijk het Bloemencorso 2022 vanaf een overdekte zitplaats op de tribune in Lisse. Met een tribuneplaats kunt u het corso van dichtbij meemaken en is het ook mogelijk om in de buurt te parkeren. Naast een mooie plek met een goed uitzicht, heeft u ook een toiletvoorziening en kunt u gebruik maken van catering. Kaartjes voor een zitplaats op deze tribune kosten € 25,95. Een parkeerkaart (hele dag, € 7,50 ) is aan te raden, want de openbare parkeerplaatsen zijn beperkt en snel vol. Op deze locatie zijn geen lunch, diner of andere activiteiten mogelijk. Mocht u lunches, diners, rondleidingen etc. willen boeken. Kijk dan bij onze andere tribune mogelijkheden.

De prijs voor een zitplaats op de tribune bedraagt € 25,95 per persoon. U kunt uw tribuneplaats hier reserveren »

Bloemencorso Tribune Lisse Sassenheim

 • Zaterdag 23 april 2022
 • Het Bloemencorso zal rond 12:15 uur voorbij rijden
 • Rolstoelvriendelijk
 • Optreden door Muziekband de Stropers
 • Na het Corso kunt u de praalwagens uitgebreid bewonderen en fotograferen, want de optocht pauzeert tijdens de lunch op de Rijksstraatweg en de Hoofdstraat in Sassenheim.
 • Extra opties: Lunch in een kas en een workshop op een tulpenkwekerij
 • Tribune prijs per persoon: € 25,95
 • Dagkaart parkeren: € 7.50

Opties en prijzen voor tribune Sassenheim

Het Bloemencorso wordt om 12.15 uur verwacht. Na afloop kunt u de praalwagens uitgebreid bewonderen en fotograferen, want het corso pauzeert tijdens de lunch op de Rijksstraatweg en de Hoofdstraat in Sassenheim.

Het Bloemencorso vindt plaats op zaterdag 23 april 2022. Een dag vol feestelijkheden om te genieten van al het moois dat de wereldwijd vermaarde bloemenstreek te bieden heeft. En dat geldt des te meer op een zitplaats op een tribune, die overdekt is, goed verzorgd (zodat men kan genieten van een lekker kopje koffie, een gebakje of zelfs een lunchpakket). Schone sanitaire voorzieningen zijn aanwezig en een ervaren speaker belicht de bijzonderheden van het voorbijtrekkende bloemencorso. Parkeren naast de tribune is mogelijk, maar zorg dat u er op tijd bij bent.

Kaarten voor een plaats op deze tribune kosten € 25,95. U kunt uw tribuneplaats hier reserveren »

Rondleiding Tulpenboerderij + workshop – € 19,95

Bezoek een tulpenkwekerij met tulpenkas en bloemenvelden, voorafgaand (09.00) of aansluitend (14.30) aan het Bloemencorso. Tijdens de rondleiding krijgt u diverse details te horen over het kweken van bloemen & bollen. Na de rondleiding is er een workshop bloemschikken op de kwekerij. U kunt uw bloemstuk na afloop meenemen. De workshop is inclusief koffie/thee en cake.

Lunch op een Tulpenboerderij – € 19,95

Heerlijk ontbijt/lunch met uitzicht over de bloemenvelden. Eet op de veranda van een lokale bollenkweker en geniet van het uitzicht. De lunch bestaat uit o.a. Hollandse aspergesoep, diverse hoofd- en bijgerechten. De wandeling vanaf de tribune is ongeveer 20 minuten. Deze lunch is alleen vooraf te reserveren!

Bloemencorso tribune Hillegom

 • Zaterdag 23 april 2022
 • Het Bloemencorso zal rond 17:00 uur voorbij rijden
 • Extra opties: lunch en/of diner
 • Tribune prijs per persoon: € 25,95
 • Geen parkeerkaarten te koop

Opties en prijzen voor tribune Hillegom

Het Bloemencorso Bollenstreek vindt plaats op zaterdag 23 april 2022. Het thema van dit jaar is “Vrijheid!”. Een dag vol feestelijkheden om te genieten van al het moois dat de wereldwijd vermaarde bloemenstreek te bieden heeft. En dat geldt des te meer op een zitplaats op een tribune, die overdekt is, goed verzorgd (zodat men kan genieten van een lekker kopje koffie, een gebakje of zelfs een lunchpakket). Schone sanitaire voorzieningen zijn aanwezig en een ervaren speaker belicht de bijzonderheden van het voorbijtrekkende bloemencorso. Parkeren naast de tribune is mogelijk, maar zorg dat u er op tijd bij bent.

Kaarten voor een plaats op deze tribune kosten € 25,95. U kunt uw tribuneplaats hier reserveren »

Lunch bij Hotel Villa Flora – € 19,95

Heerlijke lunch in het authentieke hotel “Villa Flora”, op korte loopafstand van de tribune. De lunch kan enkel op voorhand gereserveerd worden:

Diner bij Hotel Villa Flora – € 49,95

Uitgebreid diner / buffet, direct na het passeren van het bloemencorso. Dit diner wordt gehouden in het authentieke hotel “Villa Flora”, op korte loopafstand van de tribune. Het diner kan alleen vooraf worden gereserveerd.

Bloemencorso tours

Beleef het Bloemencorso en de tulpenvelden met een Bloemencorso-tour. Meer informatie over deze rondleidingen komt in december 2022 beschikbaar.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: