Waar en wanneer bloeien de Nederlandse tulpen? Ontdek het in onze bloeiverwachting

Volg onze bloeiverwachting 2023 en blijf op de hoogte van de (verwachte) bloeistatus van de bloemenvelden in Nederland. We richten ons op de bloemenvelden rond de Keukenhof Bloemenpark bij Amsterdam. Afgelopen najaar zijn er miljoenen bloembollen geplant in zowel de showtuinen als de productiebloemvelden. Van maart t/m half mei wordt deze pagina wekelijks ge-update. Volg de bloeiverwachting ook op Facebook en Instagram.

Huidige status van de bloemenvelden en de bloei in bloemenpark Keukenhof

11 mei 2023 | Tulip Festival 2023 is bijna voorbij. Op 14 mei zal om 19.30 uur een einde komen aan dit geweldige tulpenseizoen. De tulpenvelden, die bedoeld zijn voor de productie van bloembollen, zijn momenteel bijna allemaal gekopt. De regen van de afgelopen dagen heeft wel wat schade toegebracht aan de tulpen. Gelukkig zijn er nog wel bloeiende tulpen te vinden. De bomen zijn groen en creëren de romantische sfeer die zo goed past bij het laatste weekend. Er zijn dit weekend ook extra optredens in bloemenpark Keukenhof. Met de zonnige weersvoorspellingen beloofd het een mooi laatste weekend te worden.

Kijk voor meer foto’s van de huidige bloeiende bloemenvelden op de Bloemenkaart hieronder.

Bloemenkaart 2023

De kaart hieronder laat zien hoe de bloemenvelden er momenteel uitzien en waar ze liggen. Van begin maart tot begin mei zullen we de bloemenkaart wekelijks bijwerken.

Verwachte bloei voor het voorjaar van 2023

De bloemenvelden die bedoeld zijn voor de productie van bloembollen zijn inmiddels bijna allemaal gekopt. Hierbij is de bloem verwijderd zodat de energie weer terug naar de bloembol gaat zodat deze beter kan groeien. De tulpen bij Keukenhof Gardens staan nog wel in bloei. Door veel regenbuien deze week zijn de tulpen wel wat beschadigd.

Soort bloemenveldGemiddelde bloeiVerwachte bloei*
Narcissenveldenhalf maart tot half aprileind februari tot half april
Hyacintenveldeneind maart tot eind aprileind maart tot eind april
Tulpenveldenhalf april tot half mei2e week april tot 2e week mei
Keukenhof
Tulip Experience
De Tulperij
23 maart t/m 14 mei23 maart t/m 14 mei
Tulip Barn1 april t/m 14 meiGesloten

*We proberen de bloei van de bloemen zo goed mogelijk te voorspellen. De bloei blijft echter beïnvloed door de natuur. Door weersomstandigheden kan de bloei anders verlopen dan wij verwachten.

De bloei van de bloemen in de Keukenhof Tuinen en andere tulpen showtuinen is anders dan de bloei van de productiebloemvelden. De bloemen in de bloementuinen zijn speciaal gekozen om ervoor te zorgen dat er vanaf de opening (23 maart) tot de sluiting (14 mei) van het park bloeiende bloemen te zien zijn. Ook worden de tulpen niet gekopt, zodat de tulpen in Keukenhof veel langer te bewonderen zijn dan op de bloemenvelden rond het park. Houd er rekening mee dat ook in showtuinen het weer een belangrijke factor is en er geen garanties kunnen worden gegeven over de bloei van de bloemen.

Weersverwachting

Dit weekend wordt heerlijk lenteweer voorspeld. De voorspelde temperatuur is 20 graden met veel zon. Heerlijk weer om te genieten van het laatste weekend van het Tulip Festival 2023.

Boek uw bezoek aan een of meer van de tulpenattracties

De bloemenvelden zijn bestemd voor de productie van bloembollen. Het is daarom verboden om foto’s te maken in de bloemenvelden. Er zijn echter verschillende tulpenattracties waar het mogelijk is om tussen de tulpen prachtige foto’s te maken. Om een tulpenattractie te bezoeken heeft u een kaartje nodig. Populaire showtuinen zoals de Keukenhof Tuinen raken vaak uitverkocht. Wij raden u daarom aan uw bezoek vooraf te boeken en uw kaartje op tijd te kopen!

Tulpenattracties / showtuinenPrijs
Keukenhof Bloemenpark€ 19,50Reserveer uw bezoek
Tulip Experience Amsterdam€ 9,50Reserveer uw bezoek
The Tulip Barn€ 7,50Gesloten
De Tulperij (rondleiding)€ 6,95Reserveer uw bezoek

Bloei updates voor tulpen seizoen 2023

Hieronder ziet u de verschillende bloei verslagen die we in 2023 hebben gemaakt.

4 mei 2023

4 mei 2023 | Door het koude voorjaar bloeien de tulpen nog steeds schitterend. Bloemenpark Keukenhof en tulpenattracties zoals de Tulip Experience Amsterdam, Tulip Barn en de Tulperij staan nog in volle bloei. De tulpenvelden die bedoeld zijn voor de productie van bloembollen worden momenteel gekopt. Hierbij verwijderen de bloembollenkwekers de bloemen van de steel om de energie terug naar de bloembol te laten gaan zodat deze beter kan groeien. De nieuwe oogst tulpenbollen worden dan in juni en juli geoogst. Je kan deze verse tulpenbollen nu al voorbestellen. Kijk hier voor het assortiment tulpenbollen.

26 april 2023

26 april 2023 | De tulpenvelden bloeien momenteel schitterend in de omgeving van Amsterdam. Ook de tulpen in bloemenpark Keukenhof en bij de tulpen showtuinen staan vol in bloei. De late tulpen komen nu langzaam in kleur. Doordat dit voorjaar zo kou is blijven de tulpen ook langer mooi wat natuurlijk goed nieuws is voor iedereen die nog wil komen genieten van de tulpen. Het Tulip Festival is nog geopend t/m zondag 14 mei 2023.

20 april 2023

20 april 2023 | Het is de afgelopen dagen minder warm geweest dan voorspeld. Toch zijn de tulpen doorgegaan met bloeien. De tulpenvelden en de showtuinen staan dan ook schitterend in bloei. In Keukenhof Gardens bloeien elke dag meer tulpen. Dit is perfect voor het komende Flower Parade weekend. Kom je dit weekend naar de tulpen? Hou dan rekening dat het druk is en zorg dat je vooraf je tickets hebt gekocht.

13 april 2023

13 april 2023 | Eindelijk beginnen er steeds meer tulpen te bloeien. We hebben er wat langer op moeten wachten, maar momenteel beginnen er elke dag meer tulpen te bloeien. Gecombineerd met de narcissen en hyacinten geeft dit een uniek kleurrijk landschap. De tulpen bloeien nu in bloemenpark Keukenhof maar ook in de tulpen showtuinen en in de bloemenvelden.

6 april 2023

6 april 2023 | De afgelopen dagen waren heerlijk zonnig in Holland. De temperatuur, vooral ‘s nachts en in de ochtend, bleef wel wat aan de lage kant. De bloemen zijn langzaam aan het bloeien en we zien steeds meer kleur. De krokussen, narcissen en hyacinten bloeien en steeds meer tulpen krijgen kleur. De meeste bloeiende tulpen zijn momenteel te vinden in Bloemenpark Keukenhof omdat ze daar het best beschut zijn tegen de koudere nachten.

30 maart 2023

30 maart 2023 | Met zonnige weersvoorspellingen in combinatie met hogere temperaturen verwachten we dat het aantal kleuren in de bloemenvelden de komende week snel zal uitbreiden. Momenteel bloeien krokussen, narcissen, hyacinten en (vroege) tulpen. Tegen het paasweekend zullen steeds meer tulpen in bloei komen. Samen met de zonnige weersverwachting is dit perfect voor een mooi paasweekend. De meeste bloeiende tulpen zijn te vinden in bloemenpark Keukenhof. Let op: reserveer tijdig uw tickets. De eerste tijdslots van bloemenpark Keukenhof in het Paasweekend zijn uitverkocht en ook de helikoptertour op zaterdag 8 april is uitverkocht.

23 Maart 2023

23 maart 2023 | Na een week van veel regen en weinig zon in Nederland, zijn we nu klaar voor de lente. De hogere temperaturen zijn goed geweest voor de bloei van de bloemen. Momenteel bloeien vooral krokussen en narcissen. Hyacinten en vroege tulpen tonen ook hun eerste kleur. In de Keukenhof bloemenpark loopt de bloei voor op die in de bloemenvelden. Dit komt omdat de bloemen in het bloemenpark beter beschut zijn door de bomen en omdat in het bloemenpark bewust vroege bloemsoorten worden geplant. Vanaf vandaag, 23 maart, zijn de meeste tulpenactiviteiten geopend. Komt u dit weekend al naar de bloemen? Bezoek dan zeker de prachtige bloemenshows in de kassen van Keukenhof.

16 maart 2023

15 maart 2023 | Afgelopen week was koud en er was veel regen in Nederland. Hierdoor is de bloei van de bloemenvelden wat vertraagd. De Bollenstreek is momenteel vooral geel door de eerste narcissenvelden, de eerste hyacinten staan op het punt te gaan bloeien. Over een week beginnen alle activiteiten. Deze week worden hogere temperaturen voorspeld en die hebben we ook echt nodig om de bloemen verder te laten bloeien.

9 maart 2023

bloei van de bloemenvelden in maart
Status van de bloemenvelden 9 maart 2023

9 maart 2023 | De afgelopen week was het koud en nat in Nederland. Er lag regelmatig een laagje wit over de bloemenvelden. Toch groeien de bloemenvelden nog steeds. We zien steeds meer groen in de bloemenvelden en we hebben zelfs de eerste vroege hyacinten in bloei zien komen. De komende week zullen de temperaturen stijgen en zal de zon zich ook meer laten zien. Dit zou zeer positief zijn voor de bloemen om vanaf het begin van het seizoen te bloeien.

2 maart 2023

  • Holland flower fields February 2023
  • Holland flower fields February 2023
  • Holland flower fields February 2023
  • Holland flower fields February 2023
  • Holland flower fields February 2023

2 maart 2023 | De Nederlandse bloemenvelden zijn momenteel nog in wintermodus. We hebben echter al de eerste bloeiende bloemen gevonden op een klein veldje in Lisse. Een prachtig veld met zeer vroege narcissen kondigt aan dat de lente niet lang meer op zich laat wachten. Deze narcissensoort is een vroege bloeier. De andere bloemenvelden liggen nog rustig onder een laag stro. Wel zien we op veel velden de eerste groene puntjes opkomen. Net op tijd voor het tulpenseizoen van 2023.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: