bloeiverwachting tulpenvelden Nederland

Waar en wanneer bloeien de Nederlandse tulpen? Ontdek het in onze bloeiverwachting

EnglishDeutschFrançaisNederlands

Welkom bij de bloeiverwachting van Tulip Festival 2024. Nog maar een paar weken te gaan tot de start van het Tulip Festival 2024 en de vele miljoenen tulpenbollen zijn klaar om de lente te vieren! In 2024 bestaat tulpenpark Keukenhof 75 jaar en het belooft een groots feest te worden. Vanaf begin maart zullen we hier elke week een Bloeiverwachting plaatsen met actuele foto’s van de bloei van de tulpenvelden en andere voorjaarsbloemen. Volg de bloeiverwachting ook op Facebook, Instagram, TikTok.

21 februari | Een maand voor de start van het Tulip Festival 2024

De zachte winter in Nederland betekent dat bloembollen al uitkijken naar de lente. In verschillende bloemenvelden zien we de eerste groene stengels al voorzichtig verschijnen. De eerste narcissenvelden staan nu in bloei. Deze narcissenvelden zijn erg vroeg geplant met een narcissensoort die bekend staat om zijn vroege bloei. Dit zegt dus nog niet veel over de rest van de bloemenvelden. Het weer in de komende weken zal grotendeels de bloei bepalen tijdens de eerste weken van het Tulpenfestival 2024. Vanaf volgende week beginnen we met onze wekelijkse update en zullen we ook de Flower Map wekelijks bijwerken. Op 29 februari geven we een update over de bloei. Volg de bloeiverwachting ook op Facebook, Instagram, TikTok.

Bekijk de bloei op de Flower Map

De Flower Map hieronder laat zien hoe de bloemenvelden er op dit moment uitzien en waar ze zich bevinden. We zullen de Flower Map elke week bijwerken met actuele foto’s van de bloei in de bloemenvelden.

Verwachte bloei voor het voorjaar van 2024

De miljoenen bollen zitten in de grond en worden beschermd door een laag stro. Het is nu wachten tot ongeveer begin maart. Op dit moment verwachten we een tulpenseizoen met gemiddelde bloeitijden.

Soort bloemenveldGemiddelde bloeiVerwachte bloei*
Narcissenveldenhalf maart tot half aprilbegin maart tot half april
Hyacintenveldeneind maart tot eind aprilhalf maart tot eind april
Tulpenveldenhalf april tot half meihalf april tot half mei
Keukenhof
Tulip Experience
De Tulperij
21 maart t/m 12 mei21 maart t/m 12 mei
Tulip Barn29 maart t/m 12 mei29 maart t/m 12 mei

*We proberen de bloei van de bloemen zo goed mogelijk te voorspellen. De bloei blijft echter beïnvloed door de natuur. Door weersomstandigheden kan de bloei anders verlopen dan wij verwachten.

De bloei van de bloemen in de Keukenhof Tuinen en andere tulpen showtuinen is anders dan de bloei van de productiebloemvelden. De bloemen in de bloementuinen zijn speciaal gekozen om ervoor te zorgen dat er vanaf de opening (21 maart) tot de sluiting (12 mei) van het park bloeiende bloemen te zien zijn. Ook worden de tulpen niet gekopt, zodat de tulpen in Keukenhof veel langer te bewonderen zijn dan op de bloemenvelden rond het park. Houd er rekening mee dat ook in showtuinen het weer een belangrijke factor is en er geen garanties kunnen worden gegeven over de bloei van de bloemen.

Weersverwachting

Hieronder vind je het actuele weer in Nederland. Tijdens het Tulpenfestival geven we ook tips voor activiteiten die passen bij de weersomstandigheden.

Boek uw bezoek aan een of meer van de tulpenattracties

De bloemenvelden zijn bestemd voor de productie van bloembollen. Het is daarom verboden om foto’s te maken in de bloemenvelden. Er zijn echter verschillende tulpenattracties waar het mogelijk is om tussen de tulpen prachtige foto’s te maken. Om een tulpenattractie te bezoeken heeft u een kaartje nodig. Populaire showtuinen zoals de Keukenhof Tuinen raken vaak uitverkocht. Wij raden u daarom aan uw bezoek vooraf te boeken en uw kaartje op tijd te kopen!

Tulpenattracties / showtuinenPrijs
Keukenhof Bloemenpark€ 20,00Reserveer uw bezoek
Tulip Experience Amsterdam€ 11,00Reserveer uw bezoek
The Tulip Barn€ 8,50Reserveer uw bezoek
De Tulperij (rondleiding)€ 7,95Reserveer uw bezoek

10 januari 2024 | Alle tulpenbollen zijn geplant

Vele miljoenen bloembollen zijn geplant en overwinteren nu. De bloembollen in de bloemenvelden worden beschermd tegen mogelijke vorst door een laag stro. De afgelopen drie maanden heeft het veel geregend in Nederland, maar we verwachten niet dat dit veel problemen zal opleveren voor de bloemen in het voorjaar. Veel bloemenvelden rond Keukenhof hebben een zanderige bodem, waardoor het water makkelijker wegloopt. Eind januari geven we een update over de bloei. Volg de bloeiverwachting ook op Facebook, Instagram, TikTok.

5 oktober 2023 | Start van het planten van de tulpenbollen in de Keukenhof Tuinen

5 oktober 2023 | Een belangrijke dag. Vanaf deze dag begint namelijk het planten van de miljoenen bollen voor het tulpenseizoen 2024. Tot het einde van het jaar zijn tientallen hoveniers in Keukenhof Tuinen en tulpenkwekers bezig met het planten van tulpenbollen en andere voorjaarsbloemen voor een kleurrijk voorjaar. We kunnen niet wachten om het kleurrijke landschap te bewonderen tijdens het Tulpenfestival 2024.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: