Bezoek een bloembollenbedrijf

Een van de leukste ervaringen tijdens de lente in Nederland is een bezoek aan een echte tulpenboerderij. Je ziet de kleurrijke bloemenvelden en ontmoet de kweker. De meeste boerderijen zijn niet open voor bezoekers, maar er is een prachtige tulpenboerderij in de buurt van tulpenpark Keukenhof die je kunt bezoeken tijdens het tulpenseizoen in Amsterdam.

Er zijn twee soorten bloemenkwekerijen in Nederland. Een kwekerij kan bloembollen of bloemen kweken. De eerste verkoopt de bloembollen over de hele wereld voor tuiniers die graag bloembollen planten en genieten van een kleurrijke tuin in de lente. De tweede verkoopt de bloemen die in bloemenwinkels over de hele wereld te vinden zijn.

Tulip farm flower fields
De tulpenvelden bij Bloembollenkwekerij De Tulperij

De bloemenvelden waar je in de lente van kunt genieten zijn meestal van boeren die bloembollen kweken. De bloemen gaan helemaal niet naar een bloemenwinkel. Daarom kun je op de bloemenvelden veel langer genieten van de kleurrijke bloemen. De boeren die bloemen kweken zitten meestal in grote kassen waar de bloemen van buitenaf niet zichtbaar zijn. In de kassen kunnen ze het hele jaar door tulpen en andere bloemen kweken. Ze zijn dus niet afhankelijk van de weersomstandigheden in de winter en lente.

Bloembollenkwekerij De Tulperij in Voorhout

Op slechts 5 kilometer van Keukenhof Tuinen ligt tulpenboerderij De Tulperij. Deze boerderij is te bezoeken tijdens het openingsseizoen van Keukenhof Tuinen. De Tulperij is een relatief kleine tulpenkwekerij. Het is een echt familiebedrijf en bezoekers worden persoonlijk ontvangen.

Als je een tulpenboerderij wilt bezoeken en de prachtige bloemenvelden wilt bewonderen, raden we je zeker aan om deze boerderij te bezoeken. Omdat het vlakbij de Keukenhof Tuinen ligt is het een perfecte combinatie. En de boer en zijn vrouw kunnen je als geen ander het verhaal van de tulpen vertellen.

Openingstijden tulpenboerderij

Tulip farm farmer
Daan en Anja van De Tulperij

Dagtocht naar Bloembollenkwekerij De Tulperij

Tulpenboerderij ‘De Tulperij’ is in het voorjaar 7 dagen per week geopend van 21 maart tot 12 mei 2024. Ook op zon- en feestdagen.

 • Maandag: 9.00 tot 18.00 uur
 • Dinsdag: 9.00 tot 18.00 uur
 • Woensdag: 9.00 tot 18.00 uur
 • Donderdag: 9.00 tot 18.00 uur
 • Vrijdag: 9.00 tot 18.00 uur
 • Zaterdag: 9.00 tot 18.00 uur
 • Zondag: 9.00 tot 18.00 uur

Deze bloemenboerderij is een verrassende en inspirerende locatie. In het voorjaar kun je een rondleiding krijgen door de tulpenvelden en genieten van de mooie bloemenkas met een kopje koffie, thee en een Hollandse wafel.

Tijden van de rondleidingen

Tijdens het tulpenseizoen zijn er elke dag 3 rondleidingen. De kweker legt alles uit over de teelt van tulpenbollen en natuurlijk kun je de echte tulpenvelden bezoeken. Een rondleiding moet je wel reserveren.

Rondleiding door de tulpenboerderijPrijs
Volwassene (13+)€ 7,95Reserveer
Kind (4-12)€ 4,50Reserveer
Dagtocht vanuit Amsterdam naar De Tulperij en Keukenhof€ 87,50Reserveer

Routebeschrijving

Deze boerderij ligt op slechts 5 kilometer van de Keukenhof Tuinen. Het is een perfecte combinatie voor een dag vol bloemen. Als je deze boerderij wilt bezoeken kun je kiezen uit de volgende opties:

Bustour met gids naar de tulpenboerderij en Keukenhof vanuit Amsterdam

Keukenhof tour from Amsterdam

Wil je het verhaal van de tulpenbollenteelt van een echte boer horen? Je kunt een tour boeken vanuit Amsterdam. De tour is inclusief een luxe bustransfer van Amsterdam naar de boerderij. Je krijgt een geweldige rondleiding van boer Daan op de tulpenboerderij en na je boerderijbezoek bezoek je tulpenpark Keukenhof. Skip the line tickets voor Keukenhof zijn ook bij deze tour inbegrepen. Een echte Nederlandse dag!

Dagtocht vanuit AmsterdamVanaf prijs
Dagtocht
+ bezoek Keukenhof
+ bezoek De Tulperij
+ Rondvaart Kagerplassen
€ 87,50 Reserveer

Reis naar de tulpenboerderij vanaf tulpenpark Keukenhof

Vanuit verschillende Nederlandse steden kun je gemakkelijk naar de tulpenpark Keukenhof reizen. Bij Keukenhof kun je een fiets huren en via de paarse Keukenhof fietsroute naar de tulpenboerderij fietsen. Er zijn ook verschillende tours in de omgeving van Keukenhof waarbij een bezoek aan deze boerderij is inbegrepen.

Fietstocht met gids van Keukenhof naar tulpenboerderij De Tulperij

guided bike tour Keukenhof flower fields

Tijdens het tulpenseizoen kun je elke dag een fietstocht met gids boeken. Je lokale gids laat je de mooiste bloemenvelden zien en vertelt je alles over de bloemen en het bloemengebied. De fietstocht met gids is inclusief een bezoek aan de boerderij. De begeleide fietstocht start op slechts 400 meter van de hoofdingang van Keukenhof.

Lees meer over de begeleide Keukenhof fietstocht

Electric Renault Twizy tour

Electric Twizy tour tulip fields

Een andere leuke optie is de unieke Renault Twizy tulpentour. Je rijdt zelf in de elektrische Renault Twizy auto (max. 2 personen). Je krijgt een GPS-route en een audiogids met meer informatie.

Lees meer over de Renault Twizy tour

Addres De Tulperij

 • Bloembollenkwekerij De Tulperij
 • Oude Herenweg 16B – 2215 RZ Voorhout
 • +31 6 – 42233291 (Anja)
 • info@detulperij.nl
 • website

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: