tulpenvelden bij Amsterdam

Wanneer is de beste tijd om de tulpenvelden rond Amsterdam te zien?

Het voorjaar is het moment om de tulpenvelden bij Amsterdam te bekijken. De bloei van de bloemen is wel sterk afhankelijk van de weersomstandigheden in de eerste maanden van het jaar. Het is dus niet eenvoudig om de bloei van de bloemenvelden te voorspellen.

“Normaal” bloeiseizoen

De bloei van de bloemenvelden in Nederland is afhankelijk van de weersomstandigheden in de winter en de lente. Bij koud weer groeien de bloemenvelden veel langzamer dan bij warm weer. Een koude winter en lente zullen resulteren in een vertraging van de bloeiende bloemenvelden. Een warme winter en lente zullen resulteren in een vroegere bloeiperiode. 

Wanneer bloeien de bloemen in Holland?

De bloei van de tulpenvelden in Holland is iets magisch. Ze brengen geluk aan de mensen die naar de tulpenvelden kijken. Maar de Bollenstreek (bloemenstreek) in Holland heeft meer soorten bloemen. Elk van deze bloemen bloeit in een andere periode.

  • Sneeuwklokjes – februari – maart
  • Krokussen – februari – maart
  • Narcissen – Maart en April
  • Hyacinten – eind maart – april 
  • Tulpen – midden april – begin mei
  • Dahlia’s – half augustus – half oktober

We verdelen het bloemenseizoen in drie perioden. In elke periode bloeien bloemsoorten.

Wanneer bloeien narcissen en krokussen in Nederland?

Narcissen en krokussen zijn de eerste bloemen die in Nederland bloeien. De bloemenvelden kleuren voornamelijk geel en paars. In Bloemenpark Keukenhof zijn de meeste bloeiende tulpen te vinden op de overdekte bloemenshows. In de buitentuinen zult u vooral krokussen en narcissen in bloei zien en misschien wat vroege tulpen. 

Wij verwachten dat de eerste periode rond half maart zal beginnen en tot begin april zal duren

Wanneer bloeien hyacinten in Nederland?

Tijdens de tweede periode beginnen de hyacinten te bloeien. De bloemenvelden kleuren paars, roze, wit en blauw in prachtige pasteltinten. De hyacinten bloeien ook in Keukenhof samen met steeds meer vroege tulpen

Wij verwachten dat de tweede periode rond eind maart zal beginnen en tot eind april zal duren

Wanneer bloeien de tulpen in Nederland?

De laatste periode is de meest populaire periode. De tulpenvelden staan in bloei. De bloemenvelden kleuren in harde kleuren zoals rood, geel, paars en vele andere kleuren. In Keukenhof staat alles in volle bloei in de buitentuinen. Aan het einde van deze periode beginnen de kwekers met het koppen van tulpen, zodat alle energie weer naar de tulpen gaat.

Wij verwachten dat de derde periode rond half april zal beginnen en tot begin mei zal duren

Bloeiverwachting 2024

Het voorspellen van de bloei is erg moeilijk. Het weer in Nederland is erg moeilijk te voorspellen. In een normaal jaar is half april tot begin mei de beste periode om de tulpenvelden te zien. Als u op de hoogte wilt blijven van de Flower Forecast, kunt u zich aanmelden voor onze gratis email updates (in het Engels).

Plan uw reis naar de tulpen

Als u in het voorjaar de bloeiende bloemen wilt zien, is het heel belangrijk om op tijd uw hotel te boeken. Vooral als u in de Bollenstreek of in Amsterdam Centrum wilt verblijven, moet u snel zijn met het boeken van uw hotel. In de populaire weken zijn de hotels snel volgeboekt.

Populaire reisperiodes in 2024 zijn:

29 maart – 1 april 2024Paasweekend bij Keukenhof
17 – 21 april 2024De Bloemencorso week
12 april – 5 mei 2024Tulpen in volle bloei
27 april 2024Koningsdag bij Keukenhof

Gratis wekelijkse bloeiverwachting

Wilt u weten hoe de tulpen in Nederland groeien? Schrijf u dan in voor onze gratis bloeiverwachting over de status van de bloemenvelden en de bloei van de bloemen in Keukenhof. Deze wekelijkse update start begin maart en eindigt op de sluitingsdag van Keukenhof. Onze wekelijkse voorspellingen zullen u ook meer informatie geven over evenementen en tours rond Keukenhof en Amsterdam. In de andere maanden zullen we een maandelijkse update sturen over de bloemenactiviteiten in Nederland.

De updates worden ook gedeeld op deze website en op onze Facebook en Instagram

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: