Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tulpen Festival in Amsterdam

april 1 @ 08:00 april 30 @ 17:00

Tulpen festival in Amsterdam
Tulpen festival in Amsterdam

Elk voorjaar is Nederland dé plek om kleurrijke bloemenvelden te bewonderen en het nieuwe lenteseizoen te verwelkomen. Mensen van over de hele wereld komen genieten van het prachtige tulpenpark Keukenhof en de tulpenvelden op slechts 30 minuten buiten het centrum van Amsterdam. Het centrum van Amsterdam staat ook in april in bloei. Niet met tulpenvelden, maar met prachtig bloeiende tulpen op meer dan 85 locaties in het centrum.

De maand april staat in Amsterdam in het teken van het Nederlandse icoon: De Tulp. Door heel de stad zijn bloeiende tulpen te bewonderen en uiteraard bloeien de tulpenvelden ten zuiden van Amsterdam en is Bloemenpark Keukenhof geopend. Lees hieronder alles over het Tulpen Festival in Amsterdam.

Tulpen Festival in Amsterdam

Tijdens het Tulp Festival kunt u op 85 locaties in Amsterdam bloeiende tulpen zien. In de tuinen van de Amsterdamse musea en hotels, en bij markante gebouwen in het centrum van de stad en in verschillende stadsdelen van Amsterdam. Alle tentoonstellingen in de openbare ruimte zijn gratis te bezoeken, voor sommige museumtuinen gelden normale toegangsprijzen.

Tijdens het Tulp Festival kunt u overal in Amsterdam genieten van de prachtige tulpenbloemen. Het is een geweldige manier om de lente in je leven te verwelkomen. Je kunt de locaties bekijken op de Tulp Festival website.

Amsterdam ligt ook nog eens vlak bij de schitterende tulpenvelden en showtuinen zoals Keukenhof Gardens in de Bollenstreek. Ben je in april in Amsterdam? Plan dan ook tijd in om de tulpen te bewonderen.

Tulpenvelden bij Amsterdam

Naast de tulpen in Amsterdam staan in de maand april ook de tulpenvelden bij Amsterdam in bloei. De bloeiende tulpenvelden zorgen voor een uniek kleurrijk landschap. Ook is het Bloemenpark Keukenhof geopend waar meer dan 7 miljoen bloeiende voorjaarsbloemen te bewonderen zijn.

Tulpenpark Keukenhof bij Amsterdam

Keukenhof Gardens Amsterdam
Tulpenpark Keukenhof bij Amsterdam

Tijdens het Tulp Festival staan de tulpenvelden in de buurt van Amsterdam in bloei en het mooiste van alles is dat tulpenpark Keukenhof geopend is van 21 maart tot 12 mei 2024. Als je in deze periode in Nederland bent, is het zeker een aanrader om dit prachtige bloemenpark te bezoeken. Als je Keukenhof wilt bezoeken kun je het beste je kaartje online kopen. Zo sla je de rij bij de kassa over en weet je zeker dat je van de tulpen genieten. Tickets kosten aan de kassa € 23,00 en zijn regelmatig uitverkocht. Indien Keukenhof is uitverkocht dan zijn er ook geen tickets verkrijgbaar bij de kassa!

Keukenhof tickets 2024Prijs
Keukenhof (18+)€ 20,00Koop tickets
Kids ticket (4-17)€ 9,00Koop tickets
Kids ticket (0-3)Gratis
Parkeer dagkaart € 10,00Koop tickets
Keukenhof ticket
pendelbus van en naar Amsterdam
vanaf € 42,50Koop tickets
Tulip Festival Card
+ Keukenhof
+ 1,2 or 3 dagen reizen in Amsterdam & omgeving
vanaf € 55,00Koop tickets
Fietsverhuur Keukenhof€ 11,00Reserveer je huurfiets

Reis van Amsterdam naar de Tulpenvelden

De tulpenvelden en tulpenpark Keukenhof liggen op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Amsterdam. Tijdens het tulpenseizoen zijn er verschillende mogelijkheden om naar de tulpen te reizen.

Soort vervoerPrijs
Openbaar vervoer bus 852 vanaf RAI Station Amsterdam€ 36,50Koop tickets
Openbaar vervoer bus 858 vanaf Schiphol€ 31,50Koop tickets
Luxe touringcar vanaf This is Holland in Amsterdam€ 47,50Koop tickets
Tulpenexcursie incl. bezoek Keukenhof & De Tulperij€ 87,50Koop tickets
Tulpenexcursie incl. bezoek Keukenhof & Tulip Experience€ 84,50Koop tickets

Ontdek de tulpenvelden

Tulip Fields near Amsterdam
Tulpenvelden bij Amsterdam

Een bezoek aan de tulpenvelden is ook een must als je in de lente in Nederland bent. Je zult de bloemenvelden zien als je in de Keukenhof Tuinen bent, maar we raden iedereen aan om de bloemenvelden te verkennen door een fiets te huren of de andere rondleidingen te bekijken. Er is zelfs een spectaculaire helikoptertour boven de tulpenvelden.

Slaap in de buurt van de tulpen bij deze hotels

Hotel near Keukenhof
Hotel in de buurt van tulpenpark Keukenhof

Geniet nog langer van de tulpenvelden met een hotel in de buurt van de tulpenvelden en tulpenpark Keukenhof. Het geeft je de mogelijkheid om ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds de bloemen en Keukenhof Tuinen te verkennen. Je kunt wandelen of fietsen naar de beste bloemenattracties.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie: