Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hemelvaartsdag tussen de tulpen in Nederland

mei 9 @ 08:00 19:30

Hemelvaartsdag in Keukenhof
Hemelvaartsdag in Keukenhof

Hemelvaartsdag valt vroeg in 2024, waardoor het een perfecte tijd is om te genieten van de Tulip Festival activiteiten. Alle tulpenactiviteiten zijn open op 9 mei (Hemelvaartsdag). Zondag 12 mei is de laatste dag van het Tulpenfestival. Lees onze tips hieronder als je tijdens Hemelvaartsdag en het weekend naar de tulpen in Nederland wilt reizen.

Bloei van de tulpen tijdens Hemelvaartsweekend

Omdat Hemelvaartsdag in de laatste week van het Tulpenfestival valt, is het verstandig om je van tevoren voor te bereiden. De productiebloemvelden die voornamelijk bedoeld zijn voor het telen van bollen zijn meestal al grotendeels gemaaid. Dit is een standaard landbouwpraktijk om de beste kwaliteit bollen voor het volgende seizoen te garanderen. Hoewel deze velden misschien niet de uitgestrektheid van kleur bieden die je zou verwachten, is het een bewijs van de cyclus van groei en vernieuwing en is er een unieke schoonheid om getuige te zijn van deze fase.

Aan de andere kant zijn tuinen zoals Keukenhof ontworpen voor de beleving van bezoekers. Deze tuinen worden gefaseerd en met verschillende tulpenvariëteiten beplant om een langere bloeiperiode te garanderen. Op Hemelvaartsdag zijn Keukenhof en soortgelijke tuinen nog steeds een kleurenpracht, met tulpen en andere bloemen in volle bloei. De zorgvuldig ontworpen landschappen, gecombineerd met waterpartijen, sculpturen, groene bomen en thematuinen, zorgen voor een rijke en meeslepende bloemenervaring.

Dus terwijl de uitgestrekte velden in overgang zijn, zijn de tuinen op hun mooist. Het is een prachtige herinnering aan de diversiteit van het tulpenseizoen en de verschillende manieren om deze iconische bloem te waarderen.

Bezoek de Keukenhof tijdens het Hemelvaartweekend

Wil je tijdens de laatste week van het Tulpenfestival genieten van zoveel mogelijk bloeiende tulpen? Bezoek dan Keukenhof Tuinen. Dit bloemenpark is een van de grootste bloemenparken ter wereld en richt zich uitsluitend op voorjaarsbloeiers zoals de wereldberoemde tulp.

Omdat de bloemen in Keukenhof Tuinen in verschillende lagen zijn geplant, is het bloemenpark van 21 maart tot 12 mei 2024 de plek om de meest bloeiende bloemen te bewonderen. De 75 jaar ervaring helpt ook om te anticiperen op de huidige weersomstandigheden, waardoor de kans op bloeiende bloemen in Keukenhof Tuinen het grootst is.

Zondag 12 mei is ook Moederdag in Nederland. Dit weekend wordt vaak extra feestelijk gevierd op Keukenhof met het Romantisch Weekend met extra muziek en optredens tussen de bloemen.

Keukenhof is ook heel gemakkelijk bereikbaar vanuit Amsterdam en andere Nederlandse steden. Je kunt een bezoek dus goed combineren met een weekendje Amsterdam.

Boek je hotel op tijd tijdens het Hemelvaartweekend

Voor dit weekend raden we je aan een hotel in Amsterdam te nemen. Vanwege het ontbreken van de meeste bloeiende tulpenvelden, zouden we een bezoek aan de tulpen beperken tot 1 dag. Zo heb je genoeg tijd om de grachten van Amsterdam te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan molendorp de Zaanse Schans.

Het Hemelvaartweekend is altijd al een druk weekend in en rond Amsterdam. Omdat dit weekend in de laatste week van het Tulpenfestival valt, wordt het naar verwachting extra druk in en rond Amsterdam. Boek dus snel je hotel en tickets om teleurstelling te voorkomen. Bekijk de actuele beschikbaarheid en prijzen van hotels in en rond Amsterdam op de kaart hieronder (in samenwerking met booking.com)

Booking.com

Respecteer de bloemen

Hoewel het verleidelijk is om tussen de tulpen te lopen voor die perfecte foto, moet je niet vergeten dat de bloemenvelden het levensonderhoud van de boeren zijn. Blijf altijd op de paden en vermijd het vertrappen van de bloemen. Maak de mooiste tulpenfoto’s in de speciale tulpenattracties.

€20