Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Bloemencorso Noordwijk Lisse Haarlem

april 20 @ 08:30 21:30

opbouwdagen Bloemencorso
Bloemencorso Noordwijk Lisse Haarlem

In 2024 wordt het Nederlands Bloemencorso gehouden op zaterdag 20 april. Het is de 77ste keer dat het Bloemencorso wordt gehouden. Het is het beroemdste bloemencorso van Nederland en het kan perfect worden gecombineerd met een bezoek aan de tulpentuinen van Keukenhof en de tulpenvelden in Nederland.

Het lentebloemencorso in Nederland is uniek in de wereld. Het is het enige bloemencorso dat is samengesteld uit voorjaarsbloemen zoals tulpen en hyacinten. Meer dan een miljoen bezoekers van over de hele wereld genieten van het corso tijdens de route van de creaties. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers.

Bloemencorso route

Het bloemencorso rijdt op zaterdag 20 april 2024 van de badplaats Noordwijk via de bloemenvelden bij Lisse naar de historische stad Haarlem. De route is in totaal ruim 42 kilometer (26 mijl) lang. Langs de route zijn diverse kijklocaties gecreëerd waar extra entertainment en uitleg over de corso praalwagens zal worden gegeven. Hieronder hebben we de beste locaties om het Bloemencorso te bekijken op een rijtje gezet:

Wilt u het Bloemencorso vanaf een tribune bekijken? Er zijn zes locaties beschikbaar. Bekijk meer informatie over een Bloemencorso-tribune

1. Keukenhof Boulevard

Flower Parade Keukenhof

Een van de beste plekken om het Bloemencorso te zien is de Keukenhof Boulevard. De weg voor Keukenhof Tulip Gardens wordt omgetoverd voor het Bloemencorso. Het corso krijgt wat extra entertainment op de Keukenhof Boulevard.

 • Bloemencorso rijdt langs rond 15.30 uur
 • Adres: Westelijke randweg (voor de ingang van Keukenhof)
 • Afstand van Keukenhof: 5 minuten lopen

Als u Keukenhof met het Bloemencorso wilt combineren raden wij u aan om uw Keukenhof tickets online te kopen. Het kan een drukke dag zijn in de tuinen en met uw online ticket kunt u de rij bij de kassa overslaan. Hieronder vindt u alle Keukenhof tickets die beschikbaar zijn.

Tickets voor Keukenhof Bloemenpark 2024

Bij het reserveren van uw tickets voor Keukenhof Gardens, moet u een dag en tijdstip selecteren waarop u het park binnenkomt. In 2024 zal Keukenhof werken met een maximum aantal tickets per dag en aankomsttijd. Reserveer uw tickets dus op tijd!

Keukenhof ticketPrijs
Volwassene (vanaf 18 jaar)€ 20,00Reserveer nu
Kinderen (4-17 jaar)€ 9,00Reserveer nu
Kinderen (0-3 jaar)GratisReserveer nu
Parkeerticket (dagkaart)€ 10,00Reserveer nu

Controleer de actuele beschikbaarheid

Zie hieronder voor de beschikbaarheid van Keukenhof tickets. De dag van het Bloemencorso is traditioneel de drukste dag op Keukenhof, dus tickets kunnen uitverkocht raken.

2. Bekijk het Bloemencorso vanaf een officiële tribune

Grandstand-Flower-Parade
Tribune Bloemencorso

Langs de route van het Bloemencorso zijn een aantal overdekte tribunes geplaatst waar u comfortabel kunt zitten en genieten van het corso. Ook zijn er toiletten bij de tribunes en is er, afhankelijk van de locatie, gelegenheid om te lunchen, dineren of een rondleiding te krijgen op een tulpenkwekerij.

3. Het centrum van Bloemendorp Lisse

Op slechts 10 minuten lopen van Keukenhof vindt u het centrum van bloemenstad Lisse. Elk jaar is het bloemencorso een van de topevenementen in het centrum. Er is een speciale bloemencorso markt met leuke streekproducten en het centrumplein aan de Heereweg is dé plek om het bloemencorso voorbij te zien trekken.

 • Bloemencorso rijd langs rond 15.00 uur
 • Adres: Heereweg 219, Lisse
 • Afstand vanaf Keukenhof: 10 minuten lopen

4. Het centrum van Haarlem

s Avonds trekt het Bloemencorso het centrum van Haarlem binnen. Het is geweldig om de praalwagens door de historische Nederlandse stad te zien rijden. Op zondag 24 april zijn de corsowagens te zien in het centrum van Haarlem tijdens de Corso Expo Dag.

 • Bloemencorso rijdt langs rond 21.00 uur
 • Adres: Gedempte Oude Gracht, Haarlem
 • Afstand van Keukenhof: 20 kilometer

5. Zie de start aan de Noordwijk Boulevard

Op zaterdag 23 april gaat het Bloemencorso van start aan het strand van Noordwijk.

 • Bloemencorso rijd langs rond 9.30 uur
 • Adres: Vuurtorenplein, Noordwijk
 • Afstand van Keukenhof: 12 kilometer

Gratis updates

Meldt u aan voor onze gratis nieuwsbrief (Engels) met de laatste informatie over de bloemenevenementen in Nederland. Vanaf begin maart sturen we ook een wekelijkse Bloeiverwachtingen om je op de hoogte te houden van de groei van de bloemenvelden. En vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram.

Hotels in de buurt van Bloemencorso 2024

Als u tijdens het Bloemencorso in een hotel of Bed & Breakfast in de buurt van Lisse wilt verblijven, moet u uw hotel vroeg boeken. De meeste kamers zijn meer dan een jaar van tevoren geboekt.

Kom je de bloemen van Holland bewonderen? Bekijk dan ook onderstaande informatie:

Gratis